Správy

Turistický spoj sa osvedčil: Linka Poprad - Štrbské Pleso bude premávať aj mimo sezóny

Dobrá správa pre cestujúcich v okrese Poprad. Spojenie bude zabezpečené v dvojhodinovom intervale.

Ilustračný obrázok k článku Turistický spoj sa osvedčil: Linka Poprad - Štrbské Pleso bude premávať aj mimo sezóny
Zdroj: Prešovský samosprávny kraj

Slovenská autobusová doprava (SAD) Poprad, a. s., bude od soboty (16. 10.) pokračovať v prevádzke turistických autobusových spojov na linke Poprad – Štrba – Štrbské Pleso aj mimo letnej sezóny. Informovala o tom hovorkyňa SAD Poprad Miriam Hozzová.

Spojenie bude zabezpečené v dvojhodinovom intervale, pričom v prevádzke sú naďalej aj spoje z Popradu na Štrbské Pleso cez Mengusovce a Vyšné Hágy. Ďalej spoje pre obyvateľov Lučivnej a Štrby na skrátenej vetve Poprad – Štrba. „Niektoré spoje pokračujú ďalej do Tatranskej Štrby. Rovnako dva páry spojov na linke Poprad – Štrba – Tatranská Štrba – Važec – Liptovský Mikuláš,“ uviedla Hozzová.

Cestovný poriadok turistickej linky od soboty je podľa jej slov lepšie prispôsobený potrebám obyvateľov obcí a časom odchodov zubačky, v súčasnosti náhradnej dopravy.

Autobusy odchádzajú z nástupišťa č. 10. V tejto súvislosti dochádza k menším koordinačným zmenám na cestovných poriadkoch liniek z Popradu do Svitu, Šuňavy, Liptovskej Tepličky, Štrby, Važca a Liptovského Mikuláša. Aktualizované cestovné poriadky sú k dispozícii na stránke dopravcu www.sadpp.sk a na partnerských stránkach a v aplikáciách,“ dodala Hozzová.

Témy, ktoré hýbu Slovenskom:

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM