Peter Handzuš Krimi

Turistka neprežila 150-metrový pád. Záchranári ju našli až po dvoch dňoch

V nedeľu poskytli informáciu záchranárom HZS poľskí kolegovia z TOPR-u o pátraní po nezvestnej poľskej turistke. Jej nezvestnosť nahlásil známy, ktorý ju v sobotu odviezol na Slovensko-poľskú hranicu s tým, že turistka mala naplánovanú túru v Belianskych Tatrách.

Ilustračný obrázok k článku Turistka neprežila 150-metrový pád. Záchranári ju našli až po dvoch dňoch
Foto: Peter Handzuš / Zdroj: Dnes24.sk

Nahlasovateľ nežiadal záchranárov HZS o pomoc, napriek tomu to nenechalo záchranárov ľahostajných, keďže jeden z nich videl v okolí Havrana vo večerných hodinách pohybovať sa osobu s čelovou lampou. V nedeľu prehľadávalo terén 10 záchranárov z OS Vysoké Tatry.

V pondelok bola do pátrania nasadená aj letecká technika letky Ministerstva vnútra avšak opätovne neúspešne. Záchranári pokračovali v prehľadávaní aj v utorok, kde sa zamerali na nedostupný terén. Žiaľ v popoludňajších hodinách našli telo poľskej turistky bez známok života.

„Poľská turistka sa pohybovala v ťažkom horolezeckom teréne v Havranej doline pod Malým Havranom. Pravdepodobne prepadla cez prah, čo malo z následok asi 150m pád, pri ktorom sa privodila zranenia nezlučiteľné so životom,“ uvádza sa na stránke HZS.

Na stredajšom transporte telesných pozostatkov sa podieľalo deväť profesionálnych a jeden dobrovoľný záchranár HZS, letecká technika nemohla byť nasadená pre nepriaznivé letecké podmienky.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM