Peter Handzuš Basketbal

Turnajová previerka Iskry: Vedenie dáva šancu mladým

Už tradične pred začiatkom sezóny ladia basketbalisti Iskry Svit formu na domácom Baťovom pohári.

Ilustračný obrázok k článku Turnajová previerka Iskry: Vedenie dáva šancu mladým
Foto: Peter Handzuš

Na Baťovom turnaji vo Svite si aj tento rok zahrali kvalitné tímy. Iskra nastúpila postupne proti Jindřichovmu Hradcu, Interu Bratislava a MBK Lučenec. Svit má tentoraz káder vyskladaný z mladých hráčov a aj tieto tri zápasy ukázali, čo by mal tento výrazne omladený tím v lige hrať.

Vedenie angažovalo Jankovića

Vo Svite bude pôsobiť aj Saša Jankovič, ktorého pod Tatrami dobre poznajú. Vedenie klubu ho angažovalo ako lídra. „Vo Svite sa mi v minulosti hralo dobre. Prezident Drobný ma angažoval ako mentora pre mladých hráčov. Mne sa to páčilo. Prišiel som byť lídrom a toho sa nebijím. Budem mladým hráčom pomáhať a budem ich povzdbudzovať. Chlapci na to majú, ale musia tvrdo makať,“ povedal staronový hráč Iskry Saša Janković.

Tri rozdielne zápasy

Každý zápas na Baťovom pohári vo Svite bol pre Iskru iný. Trénera Michala Madzina mrzí tesná prehra s Jindřichovým Hradcom, keď Svit skoro celý zápas viedol. V druhom zápase na turnaji Inter ukázal svoju silu s vysokou úspešnosťou striel. „Treba pogratulovať súperovi, poučiť sa z toho a snažiť sa mu čo najviac priblížiť,“ uviedol na margo zápasu s Interom tréner Michal Madzin.

Záverečné vystúpenie Iskry Svit na turnaji proti Lučencu malo náboj hlavne v druhej polovici zápasu. „Chlapci nezložili hlavy, začali sme bojovať, boli sme agresívnejší a hneď sa to prejavilo. Verím, že aj divákom, ktorí sa prišli na zápas pozrieť, sa musel druhý polčas páčiť, ako naši mladí chlapci dali srdce na ihrisko,“ zhodnotil záverečné vystúpenie domáci tréner.

Škola pre mladých hráčov

Pre Michala Madzina je umiestnenie na turnaji momentálne druhoradé. „Chlaci, ktorí turnaj odohrali, ešte pred pár mesiacmi sledovali hráčov súperov len na videách a boli to ich vzory. V týchto zápasoch ich zrazu bránili a hrali proti nim. Bola to obrovská škola pre väčšinu týchto chlapcov,“ povedal po turnaji tréner Iskry Svit.

Na ihrisku budú musieť nechať srdce

Fanúšikovia Svitu sa teda môžu aj tento rok tešiť na extraligu. Akú hru Iskry možno v domácich zápasoch očakávať? „Je ľahké predpovedať, čo by sme chceli hrať. Oveľa ťažšie je to urobiť na ihrisku. Bol by som rád, aby sme vedeli konkurovať agresívnej obrane, ktorú na nás družstvá hrajú, lebo to nám doteraz nesedelo. No a chceme hrať dobrú obranu a rýchlo dopredu. Ale myslím, že to je cieľ každého družstva. Budeme sa k tomu chcieť priblížiť čo najviac, vzhľadom na naše možnosti. Ale chlapci sa budú musieť prezentovať hlavne bojovnosťou. Na ihrisku budú musieť nechať srdce,“ dodal na záver Michal Madzin.

Výsledky Baťovho pohára:

BK Inter Bratislava – MBK Lučenec 83–68
BK Lions Jindrichuv Hradec – BK Iskra Svit 80–77

MBK Lučenec – BK Lions Jindrichuv Hradec 83–70
BK Iskra Svit – BK Inter Bratislava 63 – 120

BK Inter Bratislava – BK Lions Jindrichuv Hradec 92 – 72
BK Iskra Svit – MBK Lučenec 71 – 89

Konečné poradie:

1. BK Inter Bratislava
2. MBK Lučenec
3. BK Lions Jindrichuv Hradec
4. BK Iskra Svit

Baťov pohár vo Svite
42
Galéria
Foto: Peter Handzuš
Baťov pohár vo Svite
42
Galéria
Foto: Peter Handzuš
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM