Monika Vengrínová Kultúra

Tvorivé dielne i premietanie filmov: Taká bude Noc múzeí a galérií v Tatranskej galérii

Počas celého sobotňajšieho dňa si v rámci podujatia Noc múzeí a galérií pripravila program aj Tatranská galéria v Poprade. Ten sa začína ráno o deviatej a galéria zavrie svoje brány až o 22. hodine.

Ilustračný obrázok k článku Tvorivé dielne i premietanie filmov: Taká bude Noc múzeí a galérií v Tatranskej galérii
Zdroj: TASR

Sprístupnené budú tri výstavy, a to Odkryté hodnoty – stála expozícia TG, Ivan Kelly Kőhler – New Kelly Multikulty a tiež výstava absolventov Strednej umeleckej školy Kežmarok – Päťka sa dnes NEDÁVA. Informovala o tom riaditeľka galérie Anna Ondrušeková.

„Pripravili sme aj tvorivé dielne, a to od 13. do 17. hodiny na tému symetria a zrkadlenie, ktoré sú určené pre deti a mládež inšpirované aktuálnymi výstavami,“ doplnila Ondrušeková. Po skončení tvorivých dielní je od 18. hodiny pripravená projekcia viacerých filmov. V spolupráci s projektom Exit Musik pripravila galéria pre záujemcov tri koncertné filmy, každý sa odohráva na inom mieste v Európe, konkrétne v lese vo Švédsku, v apartmáne v Paríži a v hudobnom štúdiu vo Veľkej Británii.

„Film SKINNSKATTEBERG od švédskeho režiséra Jespera Ganslandta predstaví tvorbu švédskeho hudobníka Erika Enockssona, séria filmov SOIRÉES DE POCHE – NILS FRAHM je o nemeckom hudobnom skladateľovi Nilsovi Frahmovi, ktorý je jeden z najzaujímavejších skladateľov a interpretov modernej vážnej hudby. Režisérom snímky je Benoita Toulemonda,“ vymenúva Ondrušeková. Posledným filmom bude THE COACH ROAD SESSIONS od režiséra Matta Francisa, o hudobnej skupine 65daysofstatic z britského Sheffieldu, ktorú charakterizujú tvrdé gitarové riffy, prísna matematika a hypnotické klubové beaty.

Foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM