Peter Handzuš Futbal

Tvrdá príprava sa oplatila: Popradčanky zaknihovali druhé domáce víťazstvo

Futbalistky FK Poprad odohrali v sobotu druhé kolo jarnej časti II. ligy Východ. Na umelom trávniku v Poprade - Veľkej sa im darilo a fanúšikovia tak mohli vidieť druhú domácu výhru futbalistiek FK Poprad.

Ilustračný obrázok k článku Tvrdá príprava sa oplatila: Popradčanky zaknihovali druhé domáce víťazstvo
Foto: Peter Handzuš

Prvý zápas jarnej časti odohrali futbalistky Popradu v Michalovciach. Po jesenných debakloch 19:0 a 18:0 prehrali s lídrom súťaže Popradčanky len 1:3. V sobotu naše dievčatá zaknihovali druhú domácu výhru. Po dobrom výkone celého tímu vyhrali nad Prešovom 2:1. „Zimná príprava a doplnenie kádra pomohli k tomu, že sme dnes tím, s ktorým treba rátať. Sme družstvo, ktoré už vie hrať aj vyrovnanú partiu,“ povedal spokojný tréner Ján Mlynár.

So zmenou na pozícii brankárky, kde sa objavila ostrieľaná Frederika Pajonková prišla do družstva istota. Frederika začínala s futbalom v Poprade, no skúseností má na rozdávanie – hrala za Slovan Bratislava či poľský Nowy Sacz, a obliekala aj slovenský reprezentačný dres. „Nová brankárka, to je istota družstva a tým pádom si dievčatá viac veria a viac si dovolia,“ uviedol tréner FK Poprad.

Tréner popradských žien už má k dispozícii široký káder. Aj keď v sobotu nenastúpilo viacero dievčat zo základnej zostavy, tie, ktoré nastúpili, zvládli zápas na jednootku. „Dievčatá chodia na tréningy poctivo, čo sa odzrkadľuje aj na ich hre. Ešte by nám pomohlo, ak by sme mohli trénovať na veľkej umelej tráve, aby sme mali možnosť trénovať viac na šírku, to by sme išli ešte viac výkonostne hore,“ dodal tréner Mlynár.

Popradčanky doma najbližšie uvidíme 23.4. o 15:00 opäť na umelej tráve v Poprade – Veľkej v derby proti Spišskej Novej Vsi.

FK Poprad – 1. FC Tatran Prešov 2:1 (1:1)
Góly: 40. Lišková, 83. Šlahorová – 28. Macková
ŽK: 68. Potengová (Poprad)
Zostava FK Poprad: Pajonková, Lišková, Kredatusová ©, Jackovičová, Luščíková, Kočišová, Šlahorová, Ordzovenská, Urbanová, Olekšáková, Potengová, Petruľová, Šoltésová, Šmajdová

FK Popad - 1. FC Tatran Prešov 2:1
31
Galéria
Foto: Peter Handzuš
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM