Týždeň slovenskej kuchyne v popradskej škole
Pracovníčky školskej jedálne Základnej školy na Dostojevského ulici v Poprade po roku opäť zorganizovali tradičné školské podujatie s názvom Týždeň slovenskej kuchyne.
Počas piatich školských dní pripravili školské kuchárky deťom jedlá starých materí. Na tie sa v časoch „modernej“ kuchyne zabúda, napriek tomu, že sú zdravé a pri ich konzumácii nehrozia rôzne civilizačné ochorenia. Každoročnou súčasťou tohto podujatia je aj výstava s tematikou gastronómie našich predkov a všetkého, čo je s ňou spojené. Zároveň prebieha súťaž žiakov a žiackych kolektívov o čo najväčší počet zozbieraných slovenských receptov. Tohtoročným víťazom sa stala trieda 4. A, ktorej žiaci ich doniesli dvanásť. Najväčšia popradská základná škola venuje veľký priestor propagácii zdravej výživy a pohybu. Známe je napríklad jesenné podujatie s názvom Deň ovocia a zeleniny.