Pavol Krupka Rôzne

Týždeň slovenskej kuchyne v popradskej škole

Pracovníčky školskej jedálne Základnej školy na Dostojevského ulici v Poprade po roku opäť zorganizovali tradičné školské podujatie s názvom Týždeň slovenskej kuchyne.

Počas piatich školských dní pripravili školské kuchárky deťom jedlá starých materí. Na tie sa v časoch „modernej“ kuchyne zabúda, napriek tomu, že sú zdravé a pri ich konzumácii nehrozia rôzne civilizačné ochorenia. Každoročnou súčasťou tohto podujatia je aj výstava s tematikou gastronómie našich predkov a všetkého, čo je s ňou spojené. Zároveň prebieha súťaž žiakov a žiackych kolektívov o čo najväčší počet zozbieraných slovenských receptov. Tohtoročným víťazom sa stala trieda 4. A, ktorej žiaci ich doniesli dvanásť. Najväčšia popradská základná škola venuje veľký priestor propagácii zdravej výživy a pohybu. Známe je napríklad jesenné podujatie s názvom Deň ovocia a zeleniny.

SlovenskeJedla
22
Galéria
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM