Kultúra

Uchytia sa ako nové popradské fotopointy? V rekreačných lesoch sprístupnili drevorezby zvierat

Medzi najvychytenejšie fotopointy v Poprade patrí rozhodne vianočná výzdoba počas sviatkov. Obľúbia si tak turisti či domáci aj drevorezby zvierat?

Ilustračný obrázok k článku Uchytia sa ako nové popradské fotopointy? V rekreačných lesoch sprístupnili drevorezby zvierat
27
Galéria
Zdroj: MIK Poprad

Sochy majú prispieť k zatraktívneniu lokality a prilákať tam turistov. Informovala o tom riaditeľka Mestskej informačnej kancelárie (MIK) Poprad Lucia Pitoňáková.

Edukačná pomôcka

Lom na Kvetnici za posledné roky ožíva a som rád, že sa nám darí z tohto územia postupne vytvárať rekreačnú oblasť. Verím, že tento projekt pomôže zvýšiť atraktivitu tohto miesta, pretože drevorezby budú slúžiť ako edukačná pomôcka pre školské výlety a vďaka nim môžu aj ďalší návštevníci spoznávať nádherné, možno doteraz pre niekoho nepoznané zákutia našich lesov,“ povedal primátor mesta Poprad Anton Danko.

Hlavnou témou dištančného sympózia rezbárov boli zvieratá, ktoré prirodzene obývajú lesy v spomenutej oblasti. Počas prechádzky lesnými chodníčkami budú môcť návštevníci zahliadnuť vlka, medveďa, diviaka, orla, sovu, salamandru, žabu, veveričky, muflóna, slimáka, ryby a pri starej banskej štôlni aj netopiera.

Fotopoint?

"Drevorezby od piatich majstrov rezbárov sú na vysokej umeleckej úrovni, sú verným zobrazením zvierat a stojí za to prísť za nimi. Budú nielen akýmsi fotopointom priamo v prírode, ale v spojitosti s nimi si MIK Poprad pripravila ďalšie sprievodné aktivity a súťaže pre deti,“ uviedla Pitoňáková.

V spolupráci s Mestskými lesmi Poprad boli vytypované lokality, ktoré sú pre návštevníkov atraktívne a niektoré možno doposiaľ nepoznané. Mapka rozmiestnenia drevorezieb je zverejnená na webstránke mesta, ako aj na www.visitpoprad.sk.

Projekt Drevorezby pre Poprad 2021 vznikol z iniciatívy MIK Poprad a bol realizovaný pod záštitou Oblastnej organizácie cestovného ruchu Región Vysoké Tatry v spolupráci s mestom Poprad, s Mestskou informačnou kanceláriou Poprad a s Mestskými lesmi Poprad. Projekt sa uskutočnil s finančnou podporou Ministerstva dopravy a výstavby SR.

Nová atrakcia pri Poprade OBRAZOM: Drevorezby v Kvetnici
27
Galéria
Zdroj: MIK Poprad

Témy, ktoré hýbu Slovenskom:

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM