Správy

Uctili si pamiatku padlých: Oslavy 75. výročia oslobodenia v Poprade v OBRAZOCH

S 28. januárom sa viaže významný míľnik v dejinách nášh regiónu. Presne pred 75. rokmi zazneli posledné výstrely pod Tatrami.

Ilustračný obrázok k článku Uctili si pamiatku padlých: Oslavy 75. výročia oslobodenia v Poprade v OBRAZOCH
25
Galéria

Vzdať hold položením vencov pri pamätníku padlých vojakov červenej armády všetkým, ktorí bojovali a padli za svoju vlasť, prišli poslanec NR SR Peter Šuca, prednosta okresného úradu Slavomír Krafčák, viceprimátor mesta Poprad Ondrej Kavka,tajomník Oblastného výboru Slovenského zväzu protifašistických bojovníkov Ján Pavlovčin, zástupcovia vojenských útvarov Poprad a Kvetnica, zástupcovia politických strán a občianskych združení ako aj obyvatelia nášho mesta.

V mene primátora mesta Poprad Antona Danka pozdravujem všetkých, ktorí sa zúčastnili na dnešnej pietnej spomienke. Práve v dnešný deň si pripomíname hrôzy vojny, ktorá hlboko zasiahla do bežného života každého človeka. Je nemožné obyčajnými slovami opísať toto obrovské množstvo ľudských tragédií a utrpenia, ktoré sa postupom času stávajú čoraz vzdialenejšími pre mladú generáciu. Mladí ľudia by mali vedieť, čo vojna znamenala. Mali by vedieť o utláčaní, prenasledovaní a zločinoch, ktoré sa počas nej odohrali.“ povedal vo svojom príhovore viceprimátor Ondrej Kavka.

Pozrite si pietnu spomienku v priloženej galérii.

Pietna spomienka na fotkách: 75. výročie oslobodenia Popradu a okolia
25
Galéria

Sledujte nás aj na našom FacebookuInstagrame a nenechajte si ujsť ďalší zaujímavý obsah z Popradu a okolia.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM