Peter Handzuš Krimi

Ukrajinec chcel oklamať policajtov na popradskom letisku. Tí ho za odmenu vyhostili zo Slovenska

Minulý piatok sa opäť potvrdilo, že skúseným policajtom neunikne nič. A už vôbec nie pokus o nelegálne prekročenie štátnej hranice.

Ilustračný obrázok k článku Ukrajinec chcel oklamať policajtov na popradskom letisku. Tí ho za odmenu vyhostili zo Slovenska
Foto: Peter Handzuš / Zdroj: Dnes24.sk

V piatok 4.3.2016 v pred­poludňajších hodinách prišiel na letisko v Poprade štátny príslušník Ukrajiny. Na tom by nebolo nič podozrivé. Policajtom hraničnej a cudzineckej polície sa však zdalo podozrivé jeho správanie. Bol roztržitý, nervózny a na položené otázky nevedel hneď adekvátne reagovať. Preto ho podrobili dôkladnej kontrole. Pri preverovaní osoby spolupracovali aj s Centrom policajnej a colnej spolupráce Trstená – Chyžné.

„Policajti následne zistili, že síce cestuje na pravý doklad totožnosti, problém bol však v tom, že on nebol osobou uvedenou v doklade. Týmto konaním sa pokúsil o nedovolené prekročenie štátnej hranice zo Slovenskej republiky do Veľkej Británie,“ informovala hovorkyňa Prezídia PZ Denisa Baloghová.

Policajti mužovi z Ukrajiny za tento skutok vydali rozhodnutie o administratívnom vyhostení zo Slovenska do Ukrajiny so zákazom vstupu na naše územie počas troch rokov. Teraz má sedem dní na vycestovanie zo Slovenska.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM