Martin Sýkora Rôzne

Ulice pomenované po Tatrách sú po celom svete: Popradské sú v Maďarsku i Kanade

Vedeli ste, že po Tatrách a Poprade pomenovali ulice v rôznych európskych krajinách? S Popradom a Tatrami sa stretnete aj mimo starého kontinentu!

Ilustračný obrázok k článku Ulice pomenované po Tatrách sú po celom svete: Popradské sú v Maďarsku i Kanade
Zdroj: Dnes24.sk

V Maďarsku o nás vedia

Poprad je bránou do Vysokých Tatier. Táto spojitosť sa viaže aj k viacerým svetovým miestam. Napríklad v Maďarsku sú po Poprade pomenované ulice v Kecskeméte, Debrecíne alebo aj v Budapešti, kde nájdete aj Tatranskú ulicu.

Poprad v českom meste

Popradskú ulicu nájdete aj v susedných Čechách, v partnerskom meste Ústí nad Orlicí. České mesto udržiava partnerské zväzky s nemeckými Ambergom a Neuköllnom, poľskou Bystrycou Klodzkou a talianskou Massa Martanou. S Popradom však Orličania udržujú najdlhší vzťah. Niet sa prečo čudovať, že pri prechádzke českým mestom zbadáte na stene Popradskú ulicu.

Podtatranci v Kanade a v USA na nás nezabudli

Poprad a Tatry si našli svoje miesto aj v zámorí – v Kanade sme našli 5 miest, kde sa takto pomenovali ulice. Všetky sú v kanadskom Ontáriu. V Pickeringu napríklad nájdete Poprad Avenue alebo Tatra Drive.

V Spojených štátoch sa vyskytuje viacero ulíc a ciest s názvom Tatra. Narátali sme ich 7. Nie sú však v jednom regióne. Tatra Street sa nachádza v Ohiu i na Floride, Tatra Drive v Pennsylvánii aj v Kalifornii.

Sme aj u protinožcov

Pátranie po Tatrách sme rozšírili aj do Austrálie. Je na to niečo divné, že sme aj na druhej strane zemegule našli Tatry? Asi nie. Obe miesta sú v austrálskej Viktórii.

Sme všade

O Poprade a Tatrách sa vďaka pomenovaniu ulíc a ciest miestni dozvedia v holandskom meste Zwijndrecht (Popradplein), anglickom Swindone (Tatry road), nemeckom Augsburgu (Tatrastraße), rumunskom Kluži (Strada Tatra) a vo francúzskom Rennes (Rue des Tatras).

Zdroj: Dnes24.sk/Cyklistika2017.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM