Pavol Krupka Kultúra

Babjakovci na popradskom námestí - umelecký bonbónik festivalu VIVA ITALIA

Vrcholom druhého dňa festivalu VIVA ITALIA bolo vystúpenie rodiny operných spevákov Babjakovcov na popradskom námestí. Večerný koncert pod holým nebom tvorili skvelo interpretované známe i menej známe ukážky z talianskych opier a iné piesne v talianskom jazyku.

Ilustračný obrázok k článku Babjakovci na popradskom námestí - umelecký bonbónik festivalu VIVA ITALIA
Foto: Pavol Krupka

K Martinovi Babjakovi (barytón), jeho bratovi Jánovi (tenor) a ich sestre Terézii Kružliakovej (mezzosoprán) sa pridal aj ďalší spevák – tenorista Ondrej Šaling. Takáto zostava umelcov už dokáže predviesť poriadny kus svetového opernej a piesňovej literatúry, čo sa aj na popradskom pódiu potvrdilo. Za klavírom ich sprevádzal Daniel Buranovský, ktorý si ako jediný nemohol ani na chvíku oddýchnuť. Jeho výkon viacerí z publika komentovali s uznaním, veď koncert v prehriatom vzduchu popradského námestia trval hodinu a pol.

Uznanie, radosť, nadšenie, to boli pocity, ktoré v ľuďoch vyvolali svojím umením a výkonom operní speváci. Ako povedal s trochou typického humoru Martin Babjak, budú sa snažiť, koľko sa dá, aj keď zrejme nikto nebude ničomu rozumieť. Pravda, okrem talianskej komunity, ktorej sa v ich jazyku priebežne prihováral a ktorej členovia na taliansky repertoár reagovali spontánnou radosťou. Skrátka, skvelý večer pre každého milovníka hudby.

Dodáme, že v programe odzneli árie, duetá a tercetá z talianskych opier od Gaetana Donizettiho, Rugerra Leoncavalla, Wolfganga Amadea Mozarta, Giuseppe Verdiho a Gioacchinna Rossiniho. Speváci nevynechali ani známu pieseň Con te partirò vo „verzii“ Time to Say Goodbye.

Babjakovci po roku v Poprade
13
Galéria
Foto: Radoslav Dudáš / Zdroj: Dnes24.sk
Babjakovci na popradskom námestí - umelecký bombónik festivalu VIVA ITALIA
1
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM