Peter Handzuš Iné športy

Union vyhral nad Košicami. Poprad si zahrá finále futsalovej regionálky

Cez víkend sa odohralo semifinále regionálnej 3b Extraligy vo futsale. Jeden gól rozhodol o tom, že finále futsalovej regionálky bude hrať Union Poprad.

Ilustračný obrázok k článku Union vyhral nad Košicami. Poprad si zahrá finále futsalovej regionálky
Zdroj: TASR

UNION POPRAD – LAVACOM KOŠICE 0 : 1 / 0:0 /
Gól: L. Lukáč

Prvý zápas semifinále sa hral veľmi opatrne, bolo veľa streleckých pokusov, všetky však z veľkej diaľky a výborní brankári, Alexa i Stahura, nemali v bránkach väčšie problémy. Jediný gól padol tri minúty pred koncom zápasu a dal ho pohotovo a s veľkým šťastím L. Lukáč. Poprad ešte mal zo dve šance na vyrovnanie, ale do výhody šiel Lavacom.

LAVACOM KOŠICE – UNION POPRAD 2 : 4 / 1:1 /
Góly: Svoboda, L. Lukáč – M.Tropp 2, Beller, Monka

V druhom zápase sa čakal oveľa ofenzívnejší futsal, družstvá však nepodľahli šialenstvu a hrali svoju zodpovednú hru i naďalej. Nebola to žiadna defenzíva ani z jednej ani druhej strany, dominovala kvalitná rozohrávka a individuálny prechod do šancí. Lepšie začal Union, viedol 1:0 i 2:1 a samozrejme postupoval.

V polovici druhého polčasu po najkrajšej akcii zápasu vyrovnával po kombinácii do prázdnej bránky Svoboda a postupoval Lavacom. Postup mohol potvrdiť už o pol minúty Seman, ale spálil možno rozhodujúcu tutovku zápasu.

Päť minút pred koncom začal hrať Union power play a dve minúty pred koncom bolo po nádhernej nahrávke matadora Saba 3:2 pre Poprad a čakalo sa na penalty. Minútu pred koncom urobili košičania hrubku v rozohrávke a protiútok troch na jedného Majo Tropp premenil na postupový gól. Celý dvojzápas dvoch kvalitných družstiev tak vyhralo šťastnejšie z nich.

Jozef Zubal

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM