Peter Handzuš Správy

Upratovanie po silnom snežení v Poprade pokračuje. Pozor na sneh padajúci zo striech

Vďaka silnému sneženiu, ktoré do Popradu prinieslo začiatkom týždňa približne 30cm nového snehu, sú ľudia a technika stále v plnom nasadení. Aj vďaka tomu už od začiatku roka prepluhovali a posypali mechanizmy Správy mestských komunikácií v Poprade viac ako 8 tisíc km ciest a chodníkov.

Ilustračný obrázok k článku Upratovanie po silnom snežení v Poprade pokračuje. Pozor na sneh padajúci zo striech
Zdroj: TASR

Prakticky od začiatku týždňa pracovali ľudia v posilnených zmenách, okrem vlastnej techniky SMK vyrazili do ulíc aj mechanizmy od externých dodávateľov. Okrem pluhov, sypačov a nakladačov boli do akcie zapojené aj bagre. S čistením autobusových zastávok a priechodov pre chodcov pomáhali od začiatku týždňa aj pracovníci firmy Brantner Poprad.

Najhoršie sú na tom chodníky

Aktuálne pracovníci SMK dočisťujú popradské sídliská, parkoviská a pracujú tiež na posype chodníkov, na ktorých sa začína vytvárať ľad. „Od začiatku roka prepluhovali a posypali mechanizmy SMK v Poprade už viac ako 8 tisíc km ciest a chodníkov. Kvôli zvýšeniu bezpečnosti a zabezpečeniu prejazdnosti použili tiež 150 ton kamenného posypu a 105 ton cestárskej soli“, konštatuje Peter Fabián zo Správy mestských komunikácií.

Pozor na padajúci sneh zo striech

Okrem snehu a ľadu na zemi by si Popradčania mali dávať veľký pozor aj na masy snehu zosúvajúce sa zo šikmých striech. Ťažký sneh padajúci z veľkej výšky predstavuje obrovské nebezpečenstvo. Uvedomiť by si to mali aj majitelia budov, ktorí by mali urobiť všetko preto, aby nedošlo k zbytočným úrazom.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM