Martin Sýkora Rôzne

Úrazový Hrebienok: 6-ročný chlapec i 46-ročný muž potrebovali záchranárov

Sánkarská dráha nad Starým Smokovcom vo Vysokých Tatrách prináša prácu záchranárom minimálne každý víkend. Inak tomu nebolo ani teraz. Všetko je o ľuďoch.

Ilustračný obrázok k článku Úrazový Hrebienok: 6-ročný chlapec i 46-ročný muž potrebovali záchranárov
Zdroj: Facebook/Horská záchranná služba

Malý chlapec skončil v nemocnici

Sánkarská dráha, vedúca z Hrebienka do Starého Smokovca je miestom častých úrazov, ktoré sa nevyhýbajú ani deťom. Už v piatok mali záchranári čo robiť s malým českým chlapcom.

„V popoludňajších hodinách bola Horská záchranná služba požiadaná o pomoc pre 6-ročného českého chlapčeka, ktorý počas bobovania v oblasti Hrebienka tvrdo dopadol na zem a po páde pociťoval silnú bolesť v oblasti chrbta. Záchranári HZS chlapca na mieste vyšetrili, následne ho pomocou terénnej štvorkolky transportovali do Starého Smokovca a odtiaľ sanitným vozidlom HZS do nemocnice v Poprade, kde sa podrobil ďalším vyšetreniam,“ informovali záchranári.

Foto: Peter Handzuš

Ani nesedel na sánkach a potreboval pomoc

Úrazy sa v tejto lokalite stávajú nielen tým, ktorí sedia na sánkach. Po dráhe sa premávajú aj davy peších. Vzájomná kolízia obvykle nedopadne dobre.

„Počas zjazdu na sánkach smerom z Hrebienka do Starého Smokovca došlo v nedeľu v popoludňajších hodinách k zrážke sánkara a pešieho turistu. Sánkar spôsobil narazením 46-ročnému pešiemu turistovi poranenie hlavy, ktoré si vyžiadalo zásah záchranárov HZS. Po ošetrení bol pacient prevezený ku domu HZS v Starom Smokovci a odovzdaný privolanej posádke RZP,“ opísali zásah horskí záchranári.

Krátko po nahlásení úrazu na Hrebienku bol na operačné stredisko nahlásený úraz kolena slovenského skialpinistu v Mengusovskej doline. Zásah pre urýchlenie záchrannej akcie prevzala a vykonala posádka Vrtuľníkovej zdravotnej záchrannej služby (VZZS) z Popradu samostatne.

Foto: Ilustračné

Zdroj: Facebook/Horská záchranná služba
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM