Martin Sýkora Samospráva

Urýchlenie úradných vybavovačiek v Kežmarku: Nový prvý kontakt

Pracoviskami prvého kontaktu dnes disponuje viacero podtatranských miest. Pribudol aj Kežmarok, ktorý tiež na radnici vybudoval pult prvého kontaktu.

Ilustračný obrázok k článku Urýchlenie úradných vybavovačiek v Kežmarku: Nový prvý kontakt
Zdroj: Dnes24.sk

Na mestskom úrade v Kežmarku zriadili pracovisko prvého kontaktu, ktoré sa nachádza vo vynovených priestoroch na prízemí radnice. Pracovisko bude pre verejnosť otvorené od pondelka do piatka a jeho hlavným cieľom je urýchlenie služieb.

„Spájame niekoľko služieb na jedno miesto, aby boli komplexnejšie a rýchlejšie. V miestnosti sa nachádza informátor, dve pokladne a miesto osvedčovania listín,“ vysvetlila komunikačná manažérka mesta Zuzana Šlosárová. Ako doplnila, pracovisko funguje každý deň od pondelka do piatka od 8.00 h. V pondelok, utorok a štvrtok je otvorené do 15.00 h, v piatok do 14.30 h a v stredu sú úradné hodiny predĺžené do 16.30 h.

Podľa Šlosárovej jedným z dôvodov zmeny je mať na úrade dôstojný priestor prvého kontaktu s občanmi a návštevníkmi. „Ďalej sme chceli urýchliť niektoré služby, vynovené priestory umožňujú platbu prostredníctvom terminálu. Občania tak majú možnosť realizovať úhrady na radnici a v budove matričného úradu aj prostredníctvom platobnej karty,“ doplnila Šlosárová. Zároveň dodala, že novinkou na mestskom úrade je aj vyvolávací systém, ktorý urýchli vybavenie návštevníkov pracoviska.

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM