Dominika Pacigová Rôzne

Úspech nemá vek: Mladí inšpirovali rovesníkov svojimi príbehmi

Dnešná doba ponúka mladým rôzne príležitosti realizovania sa, o ktorých ani netušia. Myšlienka konferencie zaujala mladých a návštevníci si odniesli skúsenosti i zážitky.

Ilustračný obrázok k článku Úspech nemá vek: Mladí inšpirovali rovesníkov svojimi príbehmi
Zdroj: Facebook

Tridsaťčlenný tím dobrovoľníkov Face Clubu zo Spišskej Belej už druhýkrát zorganizoval konferenciu Mladí Mladým. Každý dobrovoľník pracoval v oblasti, ktorá mu bola najbližšia, alebo v ktorej by chcel napredovať. Zúčastniť sa mohla mládež vo veku 13–25 rokov. Celá konferencia sa niesla v uvoľnenej atmosfére.

Potenciál mladých

Cieľom projektu bolo inšpirovať mladých ľudí a ukázať im, že môžu dokázať čokoľvek. Stačí tvrdo pracovať na svojich snoch a začať ich realizovať. „Vnímame, že generácia mladých ľudí sa stáva čoraz viac neaktívna, frustrovaná a zahltená virálnym svetom. Face Club verí v potenciál mladých ľudí. Verí, že už aj v mladom veku sa dajú dokázať veľké veci. Na tom stavia svoju funkčnosť a stále napredovanie,“ zdôraznila líderka Face Clubu Miriam Bachledová.

Prípravy na konferenciu trvali niekoľko mesiacov. Organizátori sa rozdelili do jednotlivých tímov. Každý z nich sa zameriaval na určité oblasti. „Bol som členom V.I.P. tímu. Ten mal na starosti program, zbieranie informácií o našich hosťoch a starostlivosť o nich. Veľmi sme si vážili ich prítomnosť a podľa toho sme sa snažili pripraviť tie najlepšie aktivity na využitie voľného času,“ prezradil jeden z členov organizačného tímu Rastislav Krempaský.

Zdroj: Facebook

Inšpirujúce príbehy rovesníkov

Organizátori si pozvali osem hostí, ktorým sa podarilo v mladom veku preraziť v rôznych oblastiach. Ich mená sa spájajú so športom, literatúrou, dizajnom, politikou, youtuberingom či podnikaním. Návštevníci si tak mohli vypočuť niekoľko rád i pútavých príbehov.

„Výber hostí sme zvolili podľa toho, čo mladých zaujíma alebo čomu sa radi venujú. Sledovali sme internet, inšpiratívne portály a pýtali sme sa mladých ľudí, koho by radi videli. Dnes, keď sa na to spätne pozeráme si uvedomujeme, že lepšie sme vybrať nemohli,“ povedala líderka a dodala, že počas konferencie vznikli nové priateľstvá aj ponuky spolupráce.

Niektorí návštevníci sa zúčastnili konferencie prvýkrát. „Na túto akciu som rozhodla ísť preto, lebo mi chýbala nejaká spoločenská aktivita. Konferencia mi dodala viac sebadôvery k mojim plánom do budúcnosti. A taktiež nikdy nie je zlé spoznať nové tváre,“ skonštatovala Popradčanka Kristína Mlynárová.

Mladí mladým 05/2017
9
Galéria
Zdroj: Facebook

Konferenciou k ďalším možnostiam

Pre návštevníkov prichystal Face Club niekoľko aktivít. Mysleli aj na maškrtné jazýčky. Na záver sa návštevníci mohli zúčastniť networkingu, kde sa bližšie spoznali s hosťami a ostatnými návštevníkmi.

„Sme presvedčení, že takýto druh akcií môže mladých ľudí posúvať vpred, ukazovať im možnosti či dodávať motiváciu. Konferenciou táto myšlienka nekončí, Face Club sa bude púšťať do projektu inšpiratívnych workshopov, ktoré budú zamerané na konkrétnu oblasť. Počas nich nás navštívia hostia, ktorí uspeli v danej oblasti a chcú svoje skúsenosti posúvať ďalej,“ uzavrela Bachledová.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM