Martin Sýkora Iné športy

Úspech popradského karate: Kucová majsterkou Slovenska

Central karate klub Poprad na východe Slovenska zažil ďalšiu medailovú eufóriu. Domov si priniesol vrece plné drahých kovov.

Ilustračný obrázok k článku Úspech popradského karate: Kucová majsterkou Slovenska
Zdroj: Dnes24.sk

V Košiciach sa uskutočnili Majstrovstvá Slovenska v karate Goju ryu. Na tomto turnaji mali svoje zastúpenie aj Popradčania z Central karate klubu Poprad. V konkurencii Slovenských klubov si vybojovali 13 medailí (1–3–9).

Súťaž bola otvorená disciplínou kata, kde sa v boji o tretie miesto žiaľ nepodarilo uspieť Branislavovi Dudekovi a Nikole Bušovskej a tak sa umiestnili na 4. mieste. O jedine medailové umiestenie sa postarala Ivana Kucová v kategórii kata ženy, kde sa umiestnila na 3. mieste.

„Viac šťastia sme mali v športovom zápase kumite. V najmladšej kategórii kumite chapci –24kg sa vicemajstrom Slovenska stal Daniel Nedoroščik. V kategórii kumite mladší žiaci +32kg sa na 3. mieste umiestnil Maxim Moncoľ. O ďalšie 3. miesto sa postaral Marcel Pavlík v kategórii kumite starší žiaci –55kg. Z kategórie kumite kadeti –63kg putoval ďalší bronz do Popradu vďaka Kristiánovi Kotlárovi. Kategória kadeti +70kg patrila Central karate klubu Poprad. Na tretích miestach sa umiestnili Matej Kordovaník a Ferdinand Hudaček a do finále sa prebojoval Peter Lacko, ale súperovi podľahol a stal sa tak vicemajstrom Slovenska,“ informovala Ivana Kucová z Central karate klubu Poprad.

Ženské zastúpenie taktiež perfektne obhajovalo klub a to v kategórii kumite staršie žiačky +50 kde si tretie miesto vybojovala Nikola Bušovská. V kategórii kumite kadetky –54kg sa taktiež na 3. mieste umiestnila Zuzana Nedoroščíková. V kategórii junioriek –59kg si bronz odniesla Nadja Moncoľová a strieborná medaila putovala Eme Paľovej. V poslednej kategórii kumite ženy –50kg sa Ivana Kucová umiestnila na 1. mieste a stala sa tak Majsterkou Slovenska.

KATA

3. miesto
IVANA KUCOVÁ

KUMITE

1. miesto
IVANA KUCOVÁ

2. miesto
DANIEL NEDOROŠČÍK
PETER LACKO
EMA PAĽOVÁ

3. miesto
MAXIM MONCOĽ
MARCEL PAVLÍK
KRISTIÁN KOTLÁR
FERDINAND HUDAČEK
MATEJ KORDOVANÍK
NIKOLA BUŠOVSKÁ
ZUZANA NEDOROŠČÍKOVÁ
NADJA MONCOĽOVÁ

central karate klub poprad košice
12
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM