Peter Handzuš Od Vás

Úspech popradských plavcov

V dňoch od 15. – 17. 4. 2011 sa plavci z AQUACITY Poprad zúčastnili ORCA CUP-u v Bratislave.

Bol to už XIII. ročník súťaže. ORCA CUP je najväčší medzinárodný plavecký míting na Slovensku. Zúčastnili sa ho kluby z 12 krajín – Slovensko, Česko, Maďarsko, Rakúsko, Srbsko, Slovinsko, Bulharsko, Bielorusko, Rumunsko, Lotyšsko, Rusko a Ukrajina.

Cieľom plaveckého klubu ORCA Bratislava je predstaviť Slovensku vždy nejakú svetovú hviezdu, ktorá by bola vzorom pre našu mládež a zároveň lákadlom pre širokú verejnosť. Hviezdou tohtoročného preteku bol Mr. Jason Dunford z Kene. Plavec, ktorý na OH 2008 v Číne zlomil olympijský rekord a tiež získal zlatú medailu na svetových hrách v Indii.

Čo sa týka medailovej štatistiky, tak náš klub spomedzi 63 klubov sa umiestnil na 30. mieste. Medailisti klubu AQUACITY Poprad: zlato – 50 m voľný spôsob – Potocká Tatiana striebro – 50 m prsia – Madžo Filip, 100 m prsia – Madžo Filip, 100 m motýlik – Vlasatý Damián, 100 m voľný spôsob – Potocká Tatiana, 200 m polohové preteky – Potocká Tatiana bronz – 50 m znak – Cehlárová Barbora, 50 m motýlik – Potocká Tatiana, 100 m Cehlárová Barbora.

Klub tiež reprezentovali títo plavci kategórie C: Sára Pisarčíková, Alžbeta Králiková, Samuel Sopko a Matej Šlampa.

Naša najlepšia plavkyňa a medailistka Tatiana Potocká si navyše „vyplávala“ cenu ORCA CUP-u 2011 Najhod­notnejší výkon kategórie žiakov C, 50 m voľný spôsob časom 0:32,94.

Všetkým našim plavcom blahoželáme a ďakujeme za reprezentáciu klubu a mesta.

Sylvia Potocká

pp_0426_plavanie
3
Galéria
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM