Peter Handzuš Iné športy Šport Správy

Úspech voltiže spod Tatier: Ema Kolesárová postúpila na majstrovstvá sveta

V dňoch 28. - 30. júna sa konali posledné nominačné preteky vo voltižnom jazdení vo Frenštáte pod Radhoštěm, kde sa presadila aj voltíž spod Tatier.

Ilustračný obrázok k článku Úspech voltiže spod Tatier: Ema Kolesárová postúpila na majstrovstvá sveta
7
Galéria
Zdroj: Archív OZ Galaxia

V horucom slnečnom počasí pretekalo 100 pretekárov v jednotlivých kategóriach z 11 štátov. Občianske združenie Galaxia zo Spišskej Teplice zastupovalo päť cvičeniek na koňoch Wilma G a Cascada M.

V kategórii detí CH 1* sa Soňa Janigová umiestnila na 7. mieste / Wilma G/, v kategórii detí CH2* sa Katka Ambrózová umiestnila na 12. mieste / Wilma G /. V kategórií juniorov J1* skončila Hana Chudíková / Cascada M / na 12. mieste a Ema Martinková na 13. mieste.

V kategórií juniorov J2* sa Ema Kolesárová /Wilma G / umiestnila na 12. mieste a ts výslednou známkou 6,694 sa kvalifikovala na Majstrovstvá sveta juniorov vo voltiži v holandskom Ermele v dňoch 22. – 28. 7.2019. Tré­nerka Mária Fogašová z OZ Galaxia vysvetlila, že na nomináciu na šampionát – európsky alebo svetový, je potrebná známka minimálne 6,5.

„Ema začínala pretekať v troch rokoch, ako 12 ročná získala titul Majsterky Slovenska v kategórií staršie deti na koni Grand 9 a 2. miesto v kategórií dvojíc. V roku 2015 sa umiestnila na 3. mieste na koni Wlma G, na tejto kobyle sa začala prezentovať aj na medzinárodnom poli,“ uviedla Mária Fogašová z OZ Galaxia Spišská Teplica.

V roku 2016 sa s Pavlínou Chudíkovou stali Majsterkami Slovenska v dvojiciach, v roku 2017 sa pokúšali o nomináciu na ME v kategórií dvojíc, kde na CVI Ebreichdorf skončili na 1. mieste, CVI Frenštát pod Radhoštěm na 2. mieste a o 42 tisícin bodu im ušla nominácia na CVI Pezinok, kde skončili taktiež na 2. mieste.

Na Majstrovstvách Slovenska v roku 2018 sa Ema Kolesárová ako juniorka umiestnila na 7. mieste a s Katkou Ambrózovou ako dvojica na koni KCM Vaulting horses Lord na 1. mieste. Tento rok sa na CVI Budapešť umiestnila na 4. mieste, CVI Pezinok na 27. mieste a CVI Frenštát na 12. mieste.

Zdroj: poprad.dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM