Peter Handzuš Správy

Úspech ZŠ s MŠ na Tajovského ulici: Titul Lesoochranárska škola získala už druhýkrát

Víťazom celoslovenskej súťaže Lesoochranárska škola 2012-2013 sa po druhýkrát stala Základná škola s materskou školou na Tajovského ulici v Poprade.

Ilustračný obrázok k článku Úspech ZŠ s MŠ na Tajovského ulici: Titul Lesoochranárska škola získala už druhýkrát
Zdroj: Dnes24.sk

Súťaž vyhlasujú mimovládne nadácie z cieľom podporiť environmentálnu výchovu a podporovať aktivity v radoch detí a mládeže, ktoré smerujú k ochrane prírody.

Do školy príde B-complex

Správkyňa Nadácie Zelená nádej Mária Hudáková dnes informovala, že do 10. ročníka spomínanej súťaže sa zapojilo celkove 21 základných a stredných škôl. Hlavnou cenou pre víťaznú školu je účasť na tanečnej párty. Tá sa bude konať 26. júna priamo v areáli víťaznej školy pod taktovkou slovenského hudobníka a dídžeja B-complexa.

Hudáková pripomenula, že súťaž prebiehala od mája 2012 do apríla 2013, a preto mali školy oveľa väčší priestor na uskutočňovanie svojich lesoochranársky zameraných aktivít. Tie hodnotila porota zložená zo zástupcov Nadácie Zelená nádej, Lesoochranárskeho zoskupenia VLK a Centra environmentálnej a etickej výchovy Živica.

Úspešné envirohry

„Výchova zameraná na ochranu lesov má v tejto škole dlhodobú tradíciu. Veľmi úspešné sú envirohry o lese, žiaci pravidelne monitorovali Národnú prírodnú rezerváciu Hranovnická dubina i lesy v okolí školy. Žiaci formou infostánkov i relácií informovali o svojich aktivitách rovesníkov,“ uviedla Hudáková.

Okrem toho deti pripravili pre mladších spolužiakov program Poďte s nami do lesa. Scénkami, ku ktorým si sami pripravili texty, priblížili mladším spolužiakom a škôlkarom funkcie lesa a nutnosť jeho ochrany. Zo symbolického vstupného, zo zbierok a zisku zo školskej čajovne prispeli na symbolickú kúpu troch stromov v Súkromnej prírodnej rezervácii Vlčia.

Ako doplnila Hudáková, svojimi aktivitami zaujali aj ZŠ Janka Kráľa z Liptovského Mikuláša, ktorá spolupracuje s mimovládnou organizáciou OZ Tatry, a ZŠ na Komenského ulici v Spišských Vlachoch, ktorej žiaci chodia na poznávacie exkurzie aj vďaka spolupráci so Správou Národného parku Slovenský raj.

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM