Martin Sýkora Iné športy

Úspešný úlovok: Popradskí karatisti zo Starej Ľubovne priviezli 18 medailí

Pod Ľubovnianskym hradom sa uskutočnilo 2. kolo Žiackej ligy v karate. Na tomto turnaji sa zúčastnili aj karatisti z Central karate klubu Poprad.

Ilustračný obrázok k článku Úspešný úlovok: Popradskí karatisti zo Starej Ľubovne priviezli 18 medailí
Zdroj: Central karate klub Poprad

Za účasti vyše 200 štartujúcich z 20 klubov Slovenska sa Central karate klub Poprad (CKK) umiestnil v celkovom hodnotení klubov na 4. mieste so ziskom 8 medailí, z toho 8 zlatých, 3 strieborné a 7 bronzových.

Prvá časť súťaže patrila disciplíne karate agility. V najmladšej kategórii dievčat 5 rokov sa na 1. mieste umiestnila Vanesa Durajová, v kategórii 6-ročných si 3. miesto vybojovala Sára Rigová. V kategórii 7-ročných sa na 2. mieste umiestnila Sofia Kurucová a 1. miesto si odniesla Alexandra Lajošová a posledné umiestnenie z disciplíny karate agility vybojoval Marek Tropp, ktorý sa medzi 7-ročnými umiestnil na 2. mieste.

„Súťaž pokračovala disciplínou kata, kde v najmladšej kategórii kata dievčatá 5–7 rokov si suverénne zlatú medailu vybojovala Alexandra Lajošová. Zlato si vybojovala aj Lea Kucová v kategórii kata mladšie žiačky. V kategórii kata začiatočníčky sa na 3. mieste umiestnila Alexandra Janíková. O posledné kovy z disciplíny kata sa postarali chlapci v kategórii kata mladší žiaci, kde sa na 3. mieste umiestnil Andrej Farkaš a zlatú medailu si domov odniesol Matej Šuna,“ hodnotila Ivana Kucová z CKK Poprad.

Central karate klub Poprad Stará Ľubovňa 12/2017
16
Galéria
Zdroj: Central karate klub Poprad

Záver súťaže bol venovaný športovému zápasu kumite. V kategórií kumite dievčatá nad 24 kg sa na tretích miestach umiestnili Sofia Kurucová a Alexandra Lajošová. Zlatú medailu vybojovali Lea Kucová v kategórii kumite mladšie žiačky do 35 kg, Tamara Mečárová v kategórii kumite mladšie žiačky do 40 kg a Alexandra Janíková v kategórii kumite staršie žiačky do 45 kg. „V kategórii kumite mladší žiaci do 35 kg sa na 3. mieste umiestnil Matej Šuna a do finále sa prebojoval Andrej Farkaš, ktorý si nakoniec domov odniesol striebornú medailu. A poslednú bronzovú medailu si do Popradu odniesol Adam Sedmák z kategórie kumite mladší žiaci nad 40 kg“ uzavrela Kucová.

Zdroj: poprad.dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM