Aktualizované Martin Sýkora Krimi

Utorkové čierne dopoludnie pri Kežmarku: Zrážku dvoch áut neprežil vodič

Zubatá kosila na kežmarských cestách v utorok dopoludnia. Počkala si na dve autá, ktoré sa zrazili, pričom vodič z Rakús zrážku neprežil.

Ilustračný obrázok k článku Utorkové čierne dopoludnie pri Kežmarku: Zrážku dvoch áut neprežil vodič
Foto: Martin Golein Tatry-SOS

Tragická dopravná nehoda sa stala dnes v dopoludňajších hodinách pred obcou Rakúsy v okrese Kežmarok. Hovorca Operačného strediska záchranárov Boris Chmel uviedol, že zrážku dvoch osobných automobilov neprežil vodič z obce Rakúsy, jeho spolujazdci sú zranení, dvaja z nich ťažko. Na mieste zasahovali aj leteckí záchranári.

„Po zrážke dvoch osobných automobilov boli na mieste dvaja ťažko zranení a jeden ľahšie zranený pasažier. Štvrtý cestujúci svojim vážnym zraneniam na mieste podľahol,“ uviedla hovorkyňa spoločnosti Air-Transport Europe Zuzana Hopjaková.

Lekárka leteckých záchranárov po prílete na miesto nehody prevzala do svojej starostlivosti ťažko zraneného muža, ktorý utrpel vážny úraz hlavy a bol v bezvedomí. Podľa Hopjakovej mu poskytla neodkladné zdravotné ošetrenie a po napojení na umelú pľúcnu ventiláciu bol pacient v kritickom stave letecky prevezený na centrálny príjem nemocnice v Poprade.

PREČÍTAJTE SI AJ: FOTO: Nehoda za Bystricou so zranenými: Fabia sa v protismere zrazila s motorkárom

„Podľa doterajších zistení 26-ročný muž z obce Rakúsy viedol osobné auto Renault Megane. Potom čo predbehol pred ním idúce osobné auto Nissan sa chcel zaradiť späť do svojho jazdného pruhu, pričom však došlo ku kontaktu s predbiehaným Nissanom. V dôsledku toho Nissan zišiel do priekopy a Renault dostal balans a následne narazil do jedného stromu a potom do druhého,“ informoval hovorca KR PZ v Prešove Daniel Džobanik.

Pri nehode utrpel vodič Renaltu ťažké zranenia, ktorým na mieste podľahol. Jeho dvaja spolujazdci utrpeli ťažké zranenia a dvaja ľahké zranenia. 46-ročný vodič Nissanu ani jeho 47-ročná spolujazdkyňa, obaja z obce Rakúsy, sa nezranili. Dychová skúška na alkohol bola u vodiča Nissanu negatívna, u nebohého vodiča bude alkohol zisťovaný pri pitve. Presné okolnosti nehody vyšetrujú kežmarskí dopravní policajti, ktorí začali trestné stíhanie pre prečin usmrtenia a ublíženia na zdraví.

Tragická dopravná nehoda Kežmarok - Rakúsy september 2016
4
Galéria
Foto: Martin Golein Tatry-SOS
Zdroj: TASR/Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM