Peter Handzuš Hokej

Úvod turnaja v Brezne: Popradské líšky odohrali kvalitný zápas proti Ruskám

Tento víkend sa Popradské líšky zúčastnili hokejového turnaja v Brezne. Hokejistky ŽHK Poprad si na úvod zmerali sily s ruským tímom Birjusa Krasnojarsk.

Ilustračný obrázok k článku Úvod turnaja v Brezne: Popradské líšky odohrali kvalitný zápas proti Ruskám
Zdroj: Dnes24.sk

Po prípravnom zápase, ktorý odohrali popradské hokejistky s Birjusou doma v Poprade v utorok, sa s týmto súperom stretli hneď v prvom zápase turnaja Euro women hockey challenge 2015 v Brezne. Popradčanky na turnaj nastúpili s doplneným kádrom a svoju kožu nechceli predať lacno. Zápas naše dievčatá odohrali veľmi dobre, čo prekvapilo aj trénera Milana Skokana.

Zápas bol veľmi dobrý, na začiatok sezóny až mimoriadne dobrý, pretože hrať s ruskými profesionálkami je vždy pre naše družstvo zážitkom a skutočné treba dnes naším dievčatám poďakovať za obetavý výkon. Hrali sme veľmi dobre, vyrovnali sme sa im korčuliarsky. Čo bolo veľké prekvapenie aj pre mňa, že išli do všetkého s takou vervou a ochotou. Aj keď som pred zápasom veril že ten výsledok bude iný ako bol v Poprade ( 0 : 5 ), ten zvrat mohol nastať, keď za stavu 1:1 sme mali dve vyložené gólové šance ktoré sme nedali a mohli rozhodnúť o výsledku. Vzápätí sme z protiútoku dostali druhy gól. Je to škoda, ale na druhej strane je to poučenie pre dievčatá, že netreba podceniť ani jeden moment, pretože aj jedna chyba môže rozhodnúť zápas. Ja osobne som veľmi spokojný s predvedenou hrou, ktorú kvitovali aj viacerí zástupcovia spoločnosti a klubov ktoré tu boli. Želám si, aby sme pokračovali naďalej v našom nasadenom trende. Chceme vrátiť titul späť do Popradu a pokiaľ budeme hrať tak ako dnes, verím že sa nám to podarí, povedal po zápase tréner Milan Skokan.

Birjusa Krasnojarsk – ŽHK Poprad 2:1 ( 0:0 , 1:0 , 1:1 )
Gól Popradu: Mikesková (Čulíková)

Zostava Popradu: Budajová – Krivjanská, Žitňanská, Kováčiková, Maskaľová, Obercianová – Čulíková, Mikesková, Krajňáková, Gorecká, Wiečorek, Staroňová, Šulíkova, Voščeková

Kvalitu tímu Popradských líšok ešte na turnaji preverili súperky z HC Slavia Praha a EHV Sabres Viedeň. Aj z týchto zápasov vám prinesieme reporty.

Text+foto: Alojz Handzuš

Birjusa Krasnojarsk – ŽHK Poprad  2:1
14
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM