Monika Vengrínová Samospráva

Už dvesto Popradčanov sa stretlo s primátorom: S čím sa na prvého muža mesta obracajú?

Primátor mesta Poprad Jozef Švagerko po nástupe do funkcie zaviedol pravidelné stretnutia s občanmi, v rámci ktorých za ním môžu prísť s problémami, otázkami, či podnetmi. Mnohí sa chcú len porozprávať. Odteraz si pre Popradčanov vyhradil viac času.

Ilustračný obrázok k článku Už dvesto Popradčanov sa stretlo s primátorom: S čím sa na prvého muža mesta obracajú?
Foto: Monika Vengrínová / Zdroj: Dnes24.sk

Od decembra 2014 prijal primátor počas piatkov v čase od 14.00 do 15.00 hodiny dvesto občanov. „Viac ako polovica hľadá pomoc. Buď chcú prácu, byty, riešenie svojich problémov. Dosť som vycítil, že niektorí ľudia nepotrebovali na začiatku ani riešiť problémy, chceli sa len stretnúť a porozprávať,“ informoval primátor, podľa ktorého viacero občanov prichádza aj so zmysluplnými podnetmi a postrehmi a je vidieť, že sa zaujímajú o život v meste.

„Je to dosť namáhavé, ale ja som kvôli tomu kandidoval a chcem ľuďom pomáhať,“ doplnil Švagerko, ktorý sa rozhodol čas stretnutia s Popradčanmi zmeniť a rozšíriť. Od pondelka 11.mája tak bude „Káva s primátorom“ každý pondelok v čase od 14.00 do 16.00 hodiny priamo na pôde mestského úradu. „V piatok už ľudia premýšľajú nad víkendom a oddychom. Pondelok je výhodnejší aj preto, že môžem konkrétne problémy riešiť ihneď s vedúcimi jednotlivých oddelení,“ vysvetlil primátor.

Na stretnutie s primátorom je nevyhnutné objednať sa prostredníctvom sekretariátu alebo mailom. Ďalšia možnosť ako osloviť muža mesta je priamo na webovom sídle mesta. V blízkej budúcnosti bude v priestoroch MsÚ umiestnená aj schránka na anonymné podnety. 

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM