Monika Vengrínová Kultúra

Už onedlho si v Kine Tatran opäť užijeme filmy: Padol termín, kedy sa znovu otvoria jeho brány!

Kino Tatran pomaly rozbieha svoju činnosť. Už v tomto roku sa v ňom budú organizovať diskusné akcie. Rovnako tiež mesto získalo príspevok na jeho digitalizáciu. Svoje brány by tak mohlo otvoriť už začiatkom budúceho roka.

Ilustračný obrázok k článku Už onedlho si v Kine Tatran opäť užijeme filmy: Padol termín, kedy sa znovu otvoria jeho brány!
Foto: Monika Vengrínová / Zdroj: Dnes24.sk

Ešte vo februári tohto roka Mestské zastupiteľstvo mesta Poprad schválilo zámer digitalizácie Kina Tatrana a o mesiac neskôr schválilo i kapitálové výdavky vo výške 110 000 eur na jeho digitalizáciu. Mesto tiež uspelo v žiadosti o príspevok z audiovizuálneho fondu vo výške približne 30 000 eur.

„Vzhľadom na uvedené skutočnosti a po zohľadnení legislatívnych, ako aj ostatných súvisiacich možností prevádzky Kina Tatran navrhujeme, aby Kino Tatran bolo prevádzkarňou Mestskej informačnej kancelárie (MIK) Poprad, príspevkovej organizácie Mesta Poprad,“ uvádza sa v materiáloch MsZ.

V súvislosti s uvedenou zmenou ako aj z dôvodu zefektívnenia činnosti MIK je potrebné rozšírenie predmetu jej hlavnej činnosti o prevádzkovanie kina, verejné premietanie filmov, tvorbu propagačných materiálov a tvorby komplexnej a stále aktuálnej ponuky cestovného ruchu v oblasti svojho pôsobenia domácemu obyvateľstvu, turistom, či obchodným cestujúcim.

V súvislosti s uvedením Kina Tatran do prevádzky je technickým problémom vchod, ktorý nebude postačujúci. Táto záležitosť sa podľa viceprimátora Igora Wzoša bude riešiť. Kino by mesto chcelo znova otvoriť začiatkom budúceho roka.

„Plánujeme v kine robiť viacero akcií, okrem premietania filmov aj malé javiskové formy, či diskusné akcie, ktoré sa tu budú konať už v tomto roku. Okrem toho rokujeme s Obchodným centrom (OC) Forum, ktoré nemá multiplex o spolupráci. Chceme, aby ponúkali možnosť ísť si pozrieť kvalitné filmy do Kina Tatran, aby sme ľudí vytiahli z OC do centra,“ dodal Wzoš.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM