Peter Handzuš Kultúra

Uzávierka literárnej súťaže Medziriadky 2011 je 18. marca

Uzávierka literárnej súťaže Medziriadky 2011 je 18. marca, na prihlásenie sa do súťaže teda ostáva už len niekoľko dní. Odmenou najlepším autorom bude aj týždňové letné literárne sústredenie, na ktorom sa im budú venovať skúsení lektori.

Medziriadky 2011 nadväzujú na úspešný prvý ročník. Organizátori súťaž rozšírili o kategóriu dramatických textov a zvýšili počet porotcov. Lenka Dzadíková z občianskeho združenia Múzy.sk, ktoré súťaž organizuje, zdôraznila kvalitu a rôznorodosť porotcov: „Príspevky budú hodnotiť spisovatelia, vysokoškolskí pedagógovia, neúnavní organizátori literárneho života a zároveň skúsení lektori – predseda Ján Petrík, Miroslav Dacho, Peter Karpinský, Eva Kollárová, Marta Součková a Matej Thomka.“
Básne, prózu i dramatické texty môžu do súťaže posielať autori do 26 rokov. Súťaží sa v troch kategóriách – žiaci základných škôl (5. – 9. ročník), študenti stredných škôl a mládež do 26 rokov s dátumom narodenia od 1. septembra 1985. Kategória dráma nie je vekovo členená. Do sekcie poézia možno poslať maximálne päť básní, pri próze to môžu byť tri útvary, spolu však najviac 15 normostrán. Príspevky treba adresovať e-mailom na sutaz@muzy.sk. Potvrdenie o prijatí príspevku dostanú súťažiaci e-mailom do piatich dní, pozvánky na sústredenie dostanú vybraní súťažiaci do konca školského roka.
Literárna súťaž Medziriadky je spojená s prázdninovým literárnym sústredením, na ktoré porota vyberie 40 súťažiacich. Počas týždňového pobytu budú mladí literáti diskutovať o svojej tvorbe s porotcami i rovesníkmi. Náplňou programu budú aj ďalšie umelecky orientované aktivity, divadelné predstavenie a koncert. Mladí tvorcovia sa dozvedia viac o písaní a príjemnou formou v spoločnosti ľudí s podobnými záujmami získajú literárne, štylistické a poetologické zručnosti.
„Tento ročník pripravujeme s podporou Nadácie SPP. Partnerom súťaže je tiež vydavateľstvo a kníhkupectvo Artforum, ktoré venuje víťazom knižné ceny,“ spomenul donorov jeden z organizátorov Ján Perďoch. Mediálnym partnerom je časopis pre mladú literatúru Dotyky.
Všetky informácie, kompletné propozície, ako i spomienka na Medziriadky 2010 je dostupné na stránke www.medziriadky.sk.

Zdroj: TASR

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM