Peter Handzuš Futbal

V 8. kole PFL vyťahovali brankári lopty zo siete 40-krát. Päť hráčov strelilo 3 a viac gólov

Doteraz najlepšia obrana v lige totálne vybuchla a Neo Poprad inkasoval 9 gólov. Union naďalej ostáva jediným tímom bez straty bodu a o posledné postupové miesto sa v poslednom kole základnej časti PFL pobije štvorica tímov – FK Poprad U19, Slovanet Poprad, OV SZM 1983 a Do Počtu!.

Ilustračný obrázok k článku V 8. kole PFL vyťahovali brankári lopty zo siete 40-krát. Päť hráčov strelilo 3 a viac gólov
Foto: Monika Vengrínová / Zdroj: Dnes24.sk

OV SZM 1983 – Stará škola 2:10 (0:3)
Góly: 40. Vladimír Sasák, 40. Marián Grutka – 14. Peter Pitoňák, 17. Juraj Kšenzakovič, 19. Michal Šproch, 23. Juraj Kšenzakovič, 24. Michal Šproch, 28. Juraj Kšenzakovič, 29. Peter Pitoňák, 32. Michal Alžbetkin, 35. Michal Šproch, 37. Roman Ďurian

Prvú vážnejšiu strelu na bránku vyslali hráči OV SZM. Postupne iniciatívu prebrali hráči Starej školy, no nevedeli nájsť recept na prekonanie brankára Sasáka. V polovici 1. polčasu Renner netrafil takmer prázdnu bránku. O chvíľu nato pomohla Sasákovi tyčka, no už o minútu Pitoňák zakončil s citom a presne a otvoril skóre zápasu. Po inkasovanom góle sa osmelili aj hráči OV SZM a 3 krát pohrozili, ale gól nepadol. V tomto prípade sa potvrdil staré známe, nedáš – dostaneš, keď Kšenzakovič úspešne zakončil protiútok svojho tímu a zvýšil vedenie na 0:2. Na polčasových 0:3 zvyšoval Šproch. Druhý polčas už ovládla hru Stará škola a postupne zvyšovala svoj náskok. Ich počet sa zastavil na čísle 10, ale v poslednej minúte hráči OV SZM vsietili 2 góly, keď hráči Starej školy skúšali hru bez brankára.

Orságh Veľká team – Do Počtu! 2:1 (1:0)
Góly: 14. Juraj Regitko, 39. Branislav Maličký – 29. Jozef Šavel

Od začiatku sa hral vyrovnaný zápas. Ako prví pohrozili Veličania tyčkou. Šance sa striedali na oboch stranách. Skóre otvoril Regitko a Veľčania sa ujali vedenia. Hráčom oboch tímov chýbal pokoj v rozohrávke a na ihrisku bolo tým pádom okrem šancí, aj veľa nepresnosti. Podobnú réžiu mal aj 2. polčas, šance sa striedali na oboch stranách. Peknými zákrokmi sa prezentovali obaja brankári. Do Počtu! sa podarilo vyrovnať až polovici polčasu, keď Šavel namieril presne a začínalo sa odznova. Neuveriteľnú šancu zahodil Diabelko, keď sa mu podarilo netrafiť prázdnu bránku. Vzápätí hostia odpovedali tyčkou. No rozhodujúci gól prišiel 90 sekúnd pred koncom, keď Polakovič našiel Maličkého a ten už nemal problém zasunúť loptu do odkrytej bránky.

NEO POPRAD – FK Levoča 6:9 (2:5)
Góly: 7. Ján Neupauer, 18. Ján Neupauer, 31. Dominik Orenič, 36. Marek Badzik, 40. Ján Neupauer, 40. Marek Badzik – 1. Peter Kašper, 7. Henrich Vojtuš, 13. Peter Kašper, 16. Peter Kašper, 20. Henrich Vojtuš, 26. Henrich Vojtuš, 28. Róbert Závacký, 37. Henrich Vojtuš, 37. Róbert Závacký

Úvod zápasu, nekoncentrovanosť v obrane Neo Poprad a Kašper otvoril skóre zápasu. Neupauer o pár minút vyrovnal, ale Vojtuš o chvíľu nato opäť poslal Levoču do vedenia pekným gólom. Levočania dokázali do polčasu ešte streliť 3 góly, kým za Neo znižoval iba Neupauer. V druhom polčase sa naďalej lepšie darilo strelcom Levoče, ktorí pridávali postupne gól za gólom a Neu sa aj vďaka brankárovi Smolárovi nepodarilo držať s Levočou gólový krok. Hviezdil hlavne Vojtuš, ktorému sekundovali Kašper a Závacký. Minútu pred koncom to vyzeralo s Neo-m už zle, prehrávali 4:9 a schyľovalo sa k desiatke, ale gólmi Neupauera a Badzika sa im podarilo korigovať konečný stav na 6: 9. Levoča vyhrala tento zápas zaslúžene a upevnila si svoju pozíciu v prvej päťke.

Futsal Team UNION Poprad – FK Poprad U19 4: 1 (1:1)
Góly: 13. Miroslav Monka, 35. Adrián Tropp, 39. František Rumančík, 40. Miroslav Monka – Jozef Marko

O úvodný gól predposledného piatkového zápasu sa postaral Marko a FK Poprad U 19 viedol 0:1. Tento rýchly gól zápasu pomohol, lebo po ňom sa hral svižný futsal so šancami na oboch stranách. Do polčasu sa podarilo vyrovnať Monkovi. V 2. polčase sme videli ešte krajší futsal, ktorému nechýbalo nič. Mladíci výborne sekundovali skúseným hráčom Unionu a za remízovú stavu dokonca kopali 2 desiatky, ale nepodarilo sa im premeniť ani jednu. To sa v konečnom účtovaní ukázalo ako rozhodujúc fakt, pretože Union postupne gólmi A. Troppa, Rumančíka a Monku rozhodol o svojom triumfe a zabezpečil si 1. miesto po základnej časti. Mladíci pri troške šťastia si z tohto zápasu bod určite mohli vziať, určite si ho za predvedený výkon zaslúžili.

Veľký Slavkov – Slovanet Poprad 1:4 (0:3) Góly: 40. Samuel Szucs – 3. Marek Lipták, 13. Tomáš Tvaružek, 18. Tomáš Šimko, 38. Tomáš Tvaružek

Do zápasu nastúpili Slavkovčania s cieľom získať prvé body, ale Slovanet ich potreboval tiež, ak si chcel zachovať šancu dostať sa do bojov o celkového víťaza. Úvod patril Slovanetu a Lipták otvoril skóre. Slovanet mal viac z hry, ale Slavkovčania nebezpečne ohrozovali Sasáka protiútokmi. Do polčasu stihli hráči Slovanetu, Tvaružek a T. Šimko zvýšiť náskok ich tímu. Podobný scenár mal aj 2. polčas, no hráči Slovanetu zahodil pár dobrých príležitosti a skóre sa dlho nemenilo. Pred koncom Tvaružek zvýšil na 0:4 a na konečných 1:4 korigoval v poslednej minúte Szűcs. Slovanet si tak udržal šancu byť po základnej časti v prvej päťke a budúci týždeň má všetko vo svojich rukách.

Zdroj: pfl.sk

PFL 8. kolo
5
Galéria
PFL 8. kolo
40
Galéria
Foto: Monika Vengrínová / Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM