Ľubomír Hudačko Správy

V budúcnosti má areál slúžiť aj Popradčanom: Obchodná akadémia sa pýši vynoveným ihriskom

Disponuje umelým trávnikom, pod ktorým je položená gumená podložka s podkladovou vrstvou. Vybavené je náradím pre futbal, tenis, volejbal a basketbal.

Ilustračný obrázok k článku V budúcnosti má areál slúžiť aj Popradčanom: Obchodná akadémia sa pýši vynoveným ihriskom
Zdroj: Prešovský samosprávny kraj

Vynoveným vonkajším športoviskom sa najnovšie pýši Obchodná akadémia v Poprade. Konkrétne prešlo komplexnou rekonštrukciou jej exteriérové multifunkčné ihrisko. Dnes24.sk o tom z Kancelárie predsedu PSK informovala Lea Lehotská.

Prešovský samosprávny kraj (PSK) na tento účel poskytol 120-tisíc eur. Zmodernizované športovisko slúži žiakom počas telesnej výchovy a v budúcnosti bude tiež širokej verejnosti.

Projekt riešil rekonštrukciu multifunkčného ihriska a priľahlého chodníka. Športovisko bolo odovzdané do užívania žiakom a zamestnancom školy pri príležitosti svetového dňa Pohybom ku zdraviu. Slúžiť bude najmä na loptové hry.

Tenis i volejbal

Vynovené multifunkčné ihrisko má rozmer približne 40×20 metrov.

Disponuje umelým trávnikom, pod ktorým je položená gumená podložka s podkladovou vrstvou. Vybavené je potrebným náradím pre futbal, tenis, volejbal a basketbal.

V rámci stavebných prác sa zrealizovalo aj jeho nové osvetlenie. Tvoria ho LED svetlomety určené na osvetľovanie športovísk, ktoré sú umiestnené v rohoch ihriska na šesť metrov vysokých pozinkovaných stožiaroch.

V budúcnosti pre Popradčanov

A vynovený prostredníctvom pokládky betónovej dlažby je tiež chodník vedúci k športovisku.

Rekonštrukcia multifunkčného ihriska prebiehala počas piatich mesiacov, a to od augusta do decembra 2022. Jej hlavným cieľom bolo skvalitniť podmienky pre výučbu telesnej a športovej výchovy na škole, ako aj pre fungovanie športových krúžkov žiakov.

V budúcnosti by mal vynovený športový areál obchodnej akadémie slúžiť tiež obyvateľom mesta Poprad. Škola má v budúcnosti zámer zmodernizovať ho v plnom rozsahu, a to aj bežeckú dráhu a doskočisko, ktoré sú jeho súčasťou.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM