Monika Vengrínová Rôzne

V Kežmarku je situácia pokojnejšia: Naďalej však trvá tretí stupeň povodňovej aktivity

Situácia sa aj v Kežmarku, kde sa v noci vylial potok Ľubica, ako i v celom okrese, pomaly stabilizuje. Počasie sa zlepšilo a hladiny tokov postupne klesajú. Aktuálne sa odstraňujú škody.

Ilustračný obrázok k článku V Kežmarku je situácia pokojnejšia: Naďalej však trvá tretí stupeň povodňovej aktivity
Zdroj: TASR

„Aktuálne máme trinásť obcí, v ktorých je tretí povodňový stupeň. Dve obce, a to Jurské a Ihľany, máme odrezané, pretože tam podmylo cestu, a stále pretrváva mimoriadna situácia v meste Kežmarok a v obci Ľubica,“ priblížil Ferenčák. Počasie na území okresu sa však zlepšilo, dážď ustal a postupne klesajú hladiny všetkých väčších i menších tokov vrátane tých najproblémovejších, čiže Ľubického a Holumnického potoka.

„Momentálne pokračujeme v odstraňovaní následkov povodní, opravujeme podmyté brehy, ale aj cesty. Predpokladám, že situácia by sa už nemala znovu zhoršiť, pokiaľ neprídu búrky alebo iné intenzívne zrážky,“ konštatoval prednosta s tým, že v prípade potreby je pripravených minimálne 2600 vriec s pieskom. Na prípadnú ďalšiu vlnu povodní sa chcú v okrese pripraviť predovšetkým opravami poškodených tokov.

foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM