Kultúra

V kine Tatran náš čakajú oscarové trháky: Pripravte sa ale aj na TAKÚTO požiadavku

V súvislosti s uvoľňovaním protipandemických opatrení bude Kino Tatran v Poprade opäť sprístupnené pre divákov.

Ilustračný obrázok k článku V kine Tatran náš čakajú oscarové trháky: Pripravte sa ale aj na TAKÚTO požiadavku
Zdroj: TASR/AP

Po niekoľkomesačnej prestávke ho plánujú otvoriť na Medzinárodný deň detí 1. júna dvoma rodinnými filmami, a to Veľké dobrodružstvo malej pandy o 16.00 h a Tom a Jerry o 18.00 h. Uviedla to manažérka kina Ľubomíra Olejárová.

Oscarové trháky

Prvý otvárací víkend kino uvedie Oscarom ocenené filmy. Podľa Olejárovej vo štvrtok a piatok o 19.00 h to bude film Nádejná mladá žena, ktorý bol víťazom za najlepší pôvodný scenár. V sobotu a nedeľu o 19.00 h pôjde o film Krajina Nomádov, ktorý získal Oscara v hlavnej kategórii. V júni odpremietajú aj ocenený animák Duša a film Otec s hereckým víťazom Anthonym Hopkinsom.

Ako ďalej ozrejmila Olejárová, v programe bude kino následne pokračovať tak ako obvykle. V pondelky – filmový klub, v utorok a stredu sa nepremieta a vo štvrtok, piatok, sobotu a v nedeľu o 19.00 h uvedú novinky. Detské premietania budú zase v sobotu a nedeľu o 16.30 h. Posledný pondelok v mesiaci o 13.30 h premietajú pre seniorov.

Protipandemické opatrenia

Manažérka kina pripomenula, že naďalej je nutné dodržiavať protipandemické opatrenia. Platí dezinfekcia rúk, respirátor (pre oranžový okres rúško), dezinfekcia styčných plôch a vetranie pred a po premietaní. „Podľa novej vyhlášky je kino povinné evidovať zoznam kontaktov na divákov jednotlivých premietaní pre prípad dohľadávania kontaktov. Pri zakúpení vstupenky budú diváci požiadaní o telefonický kontakt,“ upozornila.

Kapacita kinosály musí byť podľa slov Olejárovej zredukovaná na 50 percent. Sedenie je možné v každom druhom rade a medzi jednotlivcami alebo skupinou (dvojica, rodina) musí ostať jedno neobsadené miesto.

Počas zákazu premietania sme fungovali na dvoch online platformách, kino doma a #kinaspolu. Išlo o online premietania filmov a taktiež aj premiér, ktoré by sa za iných okolností dostali štandardne do kín. Napriek tomu, že išlo o sprostredkovanie „kina do domácností“, návštevnosť a kvalita sa, samozrejme, nevyrovnali tým reálnym,“ dodala Olejárová.

Témy, ktoré hýbu Slovenskom:

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM