Monika Vengrínová Rôzne

V kraji pribudlo 20 vlakových spojov: Pozrite sa, ktoré nové vlaky sa priamo dotýkajú stanice v Poprade

Obyvateľom Prešovského kraja pridala štátna Železničná spoločnosť Slovensko (ZSSK) od nedele 20 nových spojov. Z toho je 18 osobných vlakov a dva sú rýchliky.

Ilustračný obrázok k článku V kraji pribudlo 20 vlakových spojov: Pozrite sa, ktoré nové vlaky sa priamo dotýkajú stanice v Poprade
Zdroj: TASR

Celkovo bude dopravca od 14. decembra vypravovať v Prešovskom kraji 56 diaľkových a 415 regionálnych vlakov.

Prehľad nových spojov priamo súvisiacich so stanicou v Poprade

Dva nové pridané rýchliky sú na trase z Popradu do Košíc. Odchody majú plánované na 4.32 h a 6.32 h a s následnými príchodmi do Košíc o 5.46 h a 7.46 h.

Na trati z Popradu do Starej Ľubovne budú vlaky premávať v čase rannej a popoludňajšej dopravnej špičky v hodinovom intervale. Zároveň v úseku pribudne nový vlak z Kežmarku do Popradu s odchodom o 6.20 h. Premávať bude v pracovné dni. V opačnom smere je to zase spoj s odchodom z Popradu o 14.20 h. Dôvodom je najmä vozenie študentov v rannej a popoludňajšej špičke.

Kežmarok a Stará Ľubovňa posilnenie spojov vítajú

Obyvatelia miest Kežmarok a Stará Ľubovňa vítajú posilnenie vlakových spojov na trase do Popradu zo strany Železničnej spoločnosti Slovensko. „Aj keď mesto Stará Ľubovňa nebolo iniciátorom posilnenia vlakových spojov, túto zmenu určite uvítajú najmä študenti a pracujúci, ktorí cestujú do zamestnania na úseku Stará Ľubovňa – Poprad,“ konštatovala referentka pre styk s médiami na Mestskom úrade v Starej Ľubovni Katarína Kollárová.

Doposiaľ však samospráva neeviduje ani jednu žiadosť o posilnenie ďalších spojov v regióne. Podobne vníma nový spoj aj mesto Kežmarok. „Každé posilnenie vla­kových spojov v regióne je prínosom aj pre mesto Kežmarok a jeho obyvateľov, preto každú takúto iniciatívu vítame. Dúfame, že posilnenie prispeje k zvýšeniu kultúry cestovania, odbremení sa osobná automobilová i autobusová doprava,“ konštatovala vedúca odboru územného plánovania a výstavby na MsÚ v Kežmarku Eva Kelbelová.

foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM