Tlačové správy

V Life Academy dávajú šancu deťom s poruchami učenia byť úspešnými

LIFE ACADEMY je jedinečný projekt, ktorý prináša vzdelávanie na všetkých stupňoch od materskej školy cez základnú školu až po bilingválne gymnázium. Do povedomia Popradčanov sa čoraz častejšie dostáva svojimi nápaditými akciami, úspechmi žiakov, študentov.

Ilustračný obrázok k článku V Life Academy dávajú šancu deťom s poruchami učenia byť úspešnými
Zdroj: Dnes24.sk

Súčasťou základnej školy sú od minulého školského roku aj triedy pre žiakov so špeciálnymi vzdelávacími potrebami. V školskom roku 2015/2016 poskytujeme pre týchto žiakov vzdelávanie v troch triedach – v jednej pre žiakov 1. – 4. ročníka a v dvoch triedach na druhom stupni – v triede pre žiakov 5. ročníka a v triede pre žiakov 6. – 7. ročníka.

Vývinové poruchy učenia označujú rôznorodú skupinu porúch prejavujúcich sa problémami v nadobúdaní základných vzdelávacích návykov, ako je reč, písanie, čítanie a počítanie. Tieto poruchy majú individuálny charakter a sú sprevádzané poruchami reči, narušeným sústredením, impulzívnym správaním, poruchami v oblasti vnímania, poruchami motoriky, syndrómom ADD, ADHD. Všetky symptómy porúch učenia spôsobujú zlyhávanie žiaka pri školských výkonoch a prelínajú sa do celého edukačného procesu. Znemožňujú primerane reagovať, rozumieť bežným pokynom učiteľa pri vzdelávaní. Deti s poruchami učenia ako dyslexia, dysgrafia, dysortografia, dyskalkúlia majú v súčasných podmienkach našich základných škôl sťažené možnosti vzdelávania. Bez individuálneho prístupu nie sú schopné držať krok so spolužiakmi. Nezvládnuté učivo a teda medzery vo vedomostiach sa kopia a s tým prichádza aj frustrácia žiakov a ich nechuť do učenia. Na to nadväzuje strata sebadôvery, sebaúcty, neurotické prejavy alebo problémové správanie.

Life Academy žiakom so špecifickými vývinovými poruchami učenia ponúka:
• podnetné a neohrozené prostredie v triedach s nízkym počtom žiakov,
• uplatňovanie špeciálno-pedagogických postupov v priebehu celého vyučovania,
• individuálny prístup, voľbu primeraného tempa,
• multisenzorický prístup pri vzdelávaní.

Súčasťou školského vzdelávacieho programu pre žiakov so ŠVVP sú predmety Rozvíjanie špecifických funkcií a Individuálna logopedická intervencia. Práve na týchto hodinách vzniká priestor pre špeciálneho pedagóga a logopéda využívať a uplatňovať špeciálnopeda­gogické postupy, a tak rozvíjať žiakovu pamäť, pozornosť, vnímanie, motorické a komunikačné schopnosti.

18. mája 2016 v čase od 8:00 do 10:00 vás radi u nás privítame počas Dňa otvorených dverí. Ponúkame vám možnosť nahliadnuť práve do tried, v ktorých sa vzdelávajú žiaci so špecifickými vývinovými poruchami učenia. A možno práve u nás nájdete odpovede na otázky, ktoré si tak často kladiete, keď vidíte vaše dieťa po ďalšom „neúspešnom“ dni v škole.

(PR) – Za obsah a fotografie zodpovedá objednávateľ tejto tlačovej správy.

V Life Academy dávajú šancu deťom s poruchami učenia byť úspešnými
23
Galéria
V Life Academy dávajú šancu deťom s poruchami učenia byť úspešnými
2
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM