Peter Handzuš Tlačové správy

V Life Academy sa učí pre úspešný život

Už tretí rok sídli v Poprade na Rovnej ulici Life Academy. Pod jednou strechu sa tu spojili tri súčasti, a to Súkromná materská škola a Súkromná základná škola spolu so Súkromným anglickým bilingválnym gymnáziom, ktoré je v osemročnej a päťročnej forme a pôsobí v popradskom regióne už desiaty rok.

Ilustračný obrázok k článku V Life Academy sa učí pre úspešný život
Zdroj: Dnes24.sk

Žijeme v dobe, keď sa téma školstva dostáva do popredia. Vzdelanie sa stáva hodnotou a prioritou vo viacerých rodinách. Otázna však ostáva kvalita vzdelávania a motivácia pre hľadanie ciest k poznaniu. A práve kvalita vzdelávania a motivácia preň sa stala východiskom pri vytváraní zmysluplnej koncepcie vzdelávania v školách Life Academy. Všetky tri školy sú vnútorne prepojené jednotnou koncepciou vzdelávania známej ako Vysoko efektívne učenie. To znamená, že pre deti, žiakov a študentov je cielene a systematicky vytvárané podnetné prostredie, ktoré pozitívne ovplyvňuje ich učené výkony a v ktorom deti, žiaci a študenti môžu prospievať a uspieť.

Základné piliere všetkých troch škôl sú:

• aktivity podporujúce kritické myslenie detí, žiakov a študentov,
• podpora akademickej excelentnosti a špičkových výkonov,
• príprava detí, žiakov a študentov na úspešný život vďaka kompetenciám získaných v školách,
• aktívne zapájanie detí, žiakov a študentov do procesu tvorby ich poznania,
• podpora a rozvoj anglického jazyka zvýšením počtu hodín tak, aby sa postupne anglický jazyk stal nie iba cieľom vyučovania, ale predovšetkým prostriedkom pri získavaní vedomostí a poznatkov,
• prostredie, v ktorom je vzťah učiteľa a žiaka postavený na vzájomnom rešpekte,
• spoločná tvorba triednych a školských pravidiel tak, aby boli zmysluplné, spravodlivé a vďaka spoluúčasti detí, žiakov a študentov ich boli všetci ochotní dodržiavať,
• spolupráca s rodičmi tak, aby sa cítili v školách vítaní a spoluúčastní na kvalitnom fungovaní škôl,
• starostlivé, pohodové a bezpečné prostredie pre všetkých.

Deti, žiaci a študenti v takomto modeli vzdelávania nie sú iba pasívni prijímatelia toho, čo škola ponúka. Stávajú sa aktérmi, ktorí majú možnosť tvoriť históriu Life Academy. Záleží totiž na tom, aby školy vychovávali nielen múdrych a vzdelaných ľudí, ale aj aktívnych občanov, vedomých si svojich možností ovplyvňovať svet okolo nás.

Od materskej školy, cez základnú školu až po gymnázium je vzdelávanie v Life Academy v anglickom jazyku. Kým deti v materskej škole získavajú základy tohto cudzieho jazyka, v základnej škole im pribúdajú ďalšie znalosti nielen na vyučovaní, ale aj v rôznych záujmových útvaroch. Vyučovanie v gymnáziu už naplno prebieha vo viacerých predmetoch práve v anglickom jazyku. Školy nezabúdajú ani na podporu vzdelávania detí so špecifickými vzdelávacími potrebami. V základnej škole sú v súčasnosti okrem bežných tried aj tri špeciálne triedy, v ktorých pod vedením špeciálnych pedagógov a ďalších odborníkov prebieha vzdelávanie rešpektujúce potreby týchto detí.

Skúsenosti z takto fungujúcej koncepcie vo všetkých školách Life Academy dnes poukazujú na to, že deti a mládež v Life Academy získavajú dostatok sociálnych a odborných kompetencií. Vďaka nim sa po absolvovaní gymnázia stávajú spôsobilejšími pre ďalšie štúdium nielen na Slovensku, ale aj v zahraničí. Za to školy vďačia aj v nemalej miere rodinám, z ktorých deti a študenti prichádzajú. Tie totiž považujú vzdelanie za investíciu do budúcnosti svojich detí. Úlohou, na ktorú sa chce Life Academy ďalej zamerať, je vytváranie príležitostí pre svojich študentov, v ktorých získajú potrebnú istotu a sebavedomie pre to, aby sa stali jednými z mála Slovákov, ktorí majú nielen schopnosti, ale aj odvahu vybrať si najlepšie univerzity sveta.

Life Academy je preto živý organizmus škôl, ktorý učí deti, žiakov a študentov pre život a v spojení so životom.

V Life Academy sa učí pre úspešný život
1
Galéria
V Life Academy sa učí pre úspešný život
34
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM