Správy

V Matejovciach vybudujú komunitné centrum: Zhltne to vyše 488-tisíc eur

Mesto Poprad bolo úspešné v žiadosti o dotáciu na dva projekty v sociálnej oblasti. Peniaze bude mať aj na modernizáciu vybavenia domu kultúry.

Ilustračný obrázok k článku V Matejovciach vybudujú komunitné centrum: Zhltne to vyše 488-tisíc eur
Foto: Júlia Vargová / Zdroj: Dnes24.sk

Mesto Poprad bolo úspešné v žiadosti o dotáciu na dva projekty v sociálnej oblasti. Informovala o tom samospráva s tým, že na rekonštrukciu a zateplenie nocľahárne na Levočskej ulici získali v Poprade nenávratný finančný príspevok (NFP) vo výške viac ako 478-tisíc eur.

„Potrebné spolufinancovanie bude činiť viac ako 25-tisíc eur. Realizáciou tohto projektu sa vytvoria dôstojné podmienky na poskytovanie krízovej intervencie zameranej na riešenie nepriaznivej sociálnej situácie ľudí bez domova,“ uvádza mesto.

Kvalitnejšia práca

Ďalším úspešným projektom je vybudovanie komunitného centra v mestskej časti Matejovce, kde získaný NFP je vo výške viac ako 488-tisíc eur a spolufinancovanie z rozpočtu samosprávy predstavuje takmer 26-tisíc eur.

Vybudovanie tejto sociálnej infraštruktúry bude podľa radnice slúžiť na kvalitnejšiu prácu s marginalizovanými skupinami obyvateľstva, pomôže pri ich sociálnom začleňovaní, vzdelávaní i využívaní voľnočasových aktivít.

Vybavenie domu kultúry

„Podmienkou realizácie týchto projektov je úspešné verejné obstarávanie, ktoré plánujeme realizovať čo najskôr. Získané prostriedky sú z Európskych štrukturálnych a investičných fondov z dobiehajúceho programového obdobia, preto obidva projekty musia byť zrealizované a ukončené do konca roku 2023,“ dodáva mesto.

Samospráva pod Tatrami získala finančné prostriedky aj na modernizáciu materiálno-technického vybavenia domu kultúry.

Ide o výmenu a doplnenie svetelného parku a zvukovej techniky divadelnej sály, ako aj zvýšenie hygienických štandardov v celom objekte. K dispozícii na tento účel bude dotácia vo výške viac ako 184-tisíc eur.

ilustračné foto

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM