Monika Vengrínová Rôzne

V meste sa začína s kosením. Samospráva k tomu vyzýva aj ostatných vlastníkov pozemkov

Mesto Poprad začína s kosením plôch verejnej zelene vo vlastníctve mesta. S kosbou sa začne v lokalite Centrum a na sídliskách Juh I a II, následne bude kosenie pokračovať v ostatných častiach mesta.

Ilustračný obrázok k článku V meste sa začína s kosením. Samospráva k tomu vyzýva aj ostatných vlastníkov pozemkov
Zdroj: TASR

Oproti minulému roku začína kosba s týždňovým posunom termínu. Mesto Poprad sa stará približne o 950 tisíc metrov štvorcových plôch verejnej zelene. Jedna kosba celej tejto plochy trvá približne štrnásť dní. Celé mesto sa kosí asi tri až štyrikrát do roka podľa potreby. Všetky námestia, vrátane mestských častí, parčíky a ďalšie reprezentatívne priestory sa kosia v intervale približne každých desať dní.

O plochy v meste, ktoré sú v súkromnom vlastníctve, majú povinnosť starať sa ich vlastníci. „Touto cestou chceme zároveň poprosiť a vyzvať vlastníkov pozemkov na území mesta, aby na základe všeobecne záväzného nariadenia o tvorbe, údržbe a ochrane zelene a životného prostredia na území mesta Poprad a o ochrane drevín, ktoré sú súčasťou verejnej zelene, vykonávali kosenie trávnatých plôch počas celého vegetačného obdobia, to znamená od mája do októbra,“ uviedla Daniela Polaštiková z popradskej radnice. Porušenie VZN je klasifikované ako priestupok.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM