Peter Handzuš Rôzne

V meste urobili viacero protipovodňových opatrení, ďalšie pripravujú

V Spišskej Belej zrealizovali v priebehu tohto roka viacero protipovodňových opatrení a samospráva chce v prácach pokračovať.

Mestský úrad (MsÚ) v Spišskej Belej informoval, že v tomto roku už navozili materiál na zriadenie ochranného valu pri potoku Čierna voda v Strážkach a vyčistili všetky uličné dažďové vpusty v meste. Okrem toho vykopali ochranný rigol na odtok vody z polí za Tatranskou ulicou a Beliansky potok v regulovanej časti vyčistili od odpadu a náletových drevín. Očistené boli tiež cestné rigoly na Slnečnej ulici i za ňou a vedľa štátnej cesty smerom na Bušovce.

V nasledujúcom období chce mesto Spišská Belá vykopať ochranný rigol na odtok vody z polí za ulicou Osloboditeľov a prečistiť ochranný rigol na odtok vody z polí za ulicou Nad kaštieľom v Strážkach. Pracovníci mesta odľahčia aj splaškovú kanalizáciu na Kúpeľnej ulici, a to presmerovaním kanalizácie z ulice SNP do pripravovaného nového kanalizačného zberača za Kúpeľnou ulicou na novej Športovej ulici. Voda by mala ústiť priamo do čistiarne odpadových vôd, čo by podľa informácií MsÚ malo odľahčiť splaškovú kanalizáciu aj na Novej, Krátkej a Hviezdoslavovej u­lici.

V pláne je tiež čistenie Belianskeho potoka v neregulovanej časti a mesto má schválené financie aj na reguláciu oboch potokov v Spišskej Belej aj Strážkach. Ešte je však potrebné dokončiť proces verejného obstarávania na zhotoviteľa stavby. Predpokladané ukončenie je naplánované do dvoch mesiacov.

Zdroj: TASR

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM