Monika Vengrínová Rôzne

V našich veľhorách sa už predviedla Perinbaba: V Tatrách napadol prvý sneh!

Krásne, slnečné a horúce leto je, zdá sa, definitívne za nami. Prvý septembrový víkend dokonca na končiare našich veľhôr priniesol sneženie.

Ilustračný obrázok k článku V našich veľhorách sa už predviedla Perinbaba: V Tatrách napadol prvý sneh!
Zdroj: TASR

Na to, že zima prichádza pod Tatry a najmä do nich, o čosi skôr, ako do ostatných častí našej krajiny, sme si už zvykli. Sneh na vrcholkoch hôr v máji, či septembri, nie je ničím výnimočným. A ani tento rok nás počasie nesklamalo a hneď v prvý septembrový víkend si Perinbaba trošičku prevetrala svoju perinu.

Mierne sneženie sa dotklo len najvyšších polôh nad 1 800 metrov nad morom a veľa snehu veru zatiaľ nepribudlo. Nedeľné snehové zrážky boli slabé, teplota sa pohybovala tesne pod nulou.

Horskí záchranári napriek tomu varujú pred novým, mokrým snehom od poprašku do niekoľkých centimetrov. „Pozor, šmýka sa. Dbajte na skorý návrat z hôr, nakoľko po 19:00 hodine sa už začína stmievať,“ upozorňujú záchranári.

Dnes sa na horách očakáva naďalej sychravé počasie s dažďom alebo prehánkami, od 1 600 m n. m. so snehovými. Teplota vzduchu vo výške 1 500 m n. m. vystúpi na plus tri stupne Celzia.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM