Peter Handzuš Rôzne

V nedeľu sa bude pod Tatrami diskutovať o Gorile

Organizátori popradských protestov Gorila pripravili pre ľudí pod Tatrami diskusné fórum s názvom "Podtatranské dialógy". V nedeľu 4. marca sa stretnú s obyvateľmi mesta a okolitých obcí vo veľkej zasadačke MsÚ v Poprade. Diskutovať budú o

Účasť prisľúbil aj historik, politológ, mediálny analytik a občiansky aktivista Eduard Chmelár. „Chceme ľuďom poskytnúť kvalitné informácie a preto sme vsadili aj na odborníkov. Pán Chmelár sa dlhé roky venuje otázkam riešenia korupcie. Keďže nepatrí do organizačného tímu protestov Gorila, bude môcť konfrontovať svoje postoje a názory s tými našimi,“ povedal hlavný organizátor Zbyňo Džadoň. Fóra sa zúčastní aj filozof a psychológ Peter Nedoroščík z OZ Utópia, ktorý ľuďom vysvetlí princípy a možnosti participatívnej demokracie. Hosťom Podtatranských dialógov bude aj študent práva Miroslav Hrivík, ktorý sa vo veľkej miere podieľal na kompletizácii štyroch základných požiadaviek protestujúcich na zákonodarcov.

„Do diskusie sa zapojíme aj my, organizátori z Popradu, Banskej Bystrice a Bratislavy. Ľudia nám môžu klásť rôzne otázky a zároveň budeme očakávať aj reakcie z ich strany. Budú to dialógy, nie prednáška,“ vysvetlila Juliana Majdeková.

Podtatranské dialógy budú zároveň prípravou na ďalší protest Gorila, ktorý je naplánovaný na 9.marca o 16:00 h. na Nám. sv. Egídia v Poprade. V tento deň sa bude demonštrovať vo viacerých slovenských mestách.

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM