Peter Handzuš Rôzne

V oddychovej zóne Beliansky rybník vysadia 18 nových stromov

V meste Spišská Belá sa bude revitalizovať oddychová zóna Beliansky rybník. Samospráva totiž pripravila a podala malý projekt na základe výzvy v programe Zelené obce 2011.

Z Mestského úradu (MsÚ) v Spišskej Belej informovali, že do projektu Nadácie Dexie banky sa prihlásilo celkom 230 obcí a miest, celkovo budú prerozdelené finančné prostriedky vo výške 25.000 eur. Hodnotiaca komisia rozhodla o podpore 22 projektov, vrátane toho zo Spišskej Belej. Mesto na obnovu oddychovej zóny prispeje aj zo svojho vlastného rozpočtu.

Beliansky rybník plní funkciu relaxu, oddychu a pokoja hlavne vďaka prírodnému prostrediu, v ktorom sa nachádza a výhľadu na panorámu Vysokých Tatier. Zóne oddychu podľa informácií z MsÚ chýba nová stromová zeleň, ktorá by ju obohatila a postupne doplnila dožívajúce dreviny. Nové sadenice stromov sa najprv vysadia okolo prístupového chodníka, snahou mesta je, aby sa do výsadby zapojili aj žiaci základných škôl a členovia mestských organizácií.

V rámci projektu sa v priebehu októbra vysadí celkom 18 nových stromov. Starostlivosť o ne bude vykonávať mesto, ktoré chce vo výsadbe pokračovať, keďže v danom území je potrebné vysadiť omnoho väčší počet stromov.

Zdroj: TASR

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM