Peter Handzuš Rôzne

V okolí lyžiarskeho strediska pribudne 5000 nových stromov

Počas tohto týždňa by malo nad Tatranskou Lomnicou pribudnúť 5000 nových stromčekov. Spoločnosť Tatry Mountain Resorts (TMR) v spolupráci so Štátnymi lesmi Tatranského národného parku totiž začali s výsadbou na približne hektárovej ploche.

Stromy budú vysadené v okolí lyžiarskeho strediska Vysoké Tatry – Tatranská Lomnica. „Do zalesňovacích prác som sa aktívne zapojil. Do Tatier chodia turisti a lyžiari hlavne pre atrakcie v krásnej tatranskej scenérii, takže som rád, že som osobne aj ja prispel a vysadil stromčeky,“ konštatoval riaditeľ horského strediska Dušan Slávkovský.

Spoločnosť okrem toho minulý týždeň aplikovala aj hydroosev, trávou sa osialo viac ako 8500 metrov štvorcových plochy. Práce na zalesnení územia pod akumulačnou nádržou budú ukončené v tomto týždni. TMR investovala do novej infraštruktúry stredísk v Nízkych a Vysokých Tatrách pred nedávno ukončenou zimnou sezónou už viac ako 25 miliónov eur. Aj vďaka týmto investíciám mali strediská aj napriek nedostatku prírodného snehu veľmi dobrú lyžiarsku sezónu.

Zdroj: TASR

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM