Ľubomír Hudačko Správy

V Poľsku zarezonoval náš titul mesta športu: Primátora prekvapilo, čo tam o Poprade vedia

Na tamojšej radnici zástupcov mesta prijal prezident mesta Krakov Jacek Majchrowski. V najväčších poľských mestách nahradzuje primátora funkcia prezident.

Ilustračný obrázok k článku V Poľsku zarezonoval náš titul mesta športu: Primátora prekvapilo, čo tam o Poprade vedia
Zdroj: Mesto Poprad

Primátor Anton Danko a prednosta MsÚ Adrián Kromka v poľskom Krakove diskutovali o perspektívach nadviazania projektovej spolupráce medzi oboma mestami v kultúre, školstve, vzdelávaní, ale najmä v oblasti športu a cestovného ruchu. Mesto Poprad o tom informuje na svojej webstránke.

Na tamojšej radnici ich prijal prezident mesta Krakov Jacek Majchrowski, v najväčších poľských mestách nahradzuje primátora funkcia prezident.

Titul zarezonoval

„Potešilo ma, že aj v Poľsku veľmi zarezonoval titul Európskeho mesta športu pre Poprad na rok 2023. Keďže v Krakove sa v tomto roku budú konať Európske hry v 25 športoch so 7-tsíc účastníkmi, týmto sa vytvárajú skvelé možnosti výhodnej spolupráce pre obe strany,“ povedal Anton Danko.

Druhá časť návštevy v poľskom Krakove sa konala na pôde tamojšieho športového klubu Comarch Cracovia. Primátor rokoval so šéftrénerom Rudolfom Roháčkom a manažérom klubu Sebastiánom Witowskym. Hlavnou témou bola športová spolupráca medzi mládežou v oboch mestách prostredníctvom zápasov či sústredení v Krakove i Poprade.

„Veľmi milo som prekvapený aj z toho, ako veľa vedeli naši poľskí priatelia o našom Poprade. Dôkazom sú ich mediálne výstupy z tohto nášho spoločného stretnutia,“ dodal popradský primátor.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM