Peter Handzuš Rôzne

V pondelok bude koncert na záver Národného týždňa manželstva v SR

Koncert manželov (nielen) pre manželov na záver Národného týždňa manželstva (NTM) v SR (7.-14. februára) sa uskutoční v pondelok 14. februára o 18.00 h vo Veľkom evanjelickom kostole v Bratislave na Panenskej ulici. Očakáva sa na ňom aj účasť manželk

Na podujatí budú účinkovať: koncertný majster orchestra Opery Slovenského národného divadla Arpád Patkoló s manželkou Anikó a dcérou Anabelou, operný spevák František Balún s manželkou Melániou, Štefan Bugala (hráč na bicích) s manželkou a speváčkou Janou Daňovou. Vystúpi aj šansonierka Alena Čermáková s manželom, gitaristom Ivanom Čermákom, kresťanský komorný orchester ZOE a ďalší. Moderovať budú Štefan Bučko a Dagmar Mozolová. Vstupné na koncert je dobrovoľné.
Kampaň Národný týždeň manželstva sa na Slovensku koná po prvý raz. Mottom NTM je: Na všetko dvaja. Cieľom tejto kampane je poukázať na význam manželstva pre jednotlivca, pre výchovu detí a pre celú spoločnosť a súčasne povzbudiť ľudí k založeniu a upevňovaniu manželstva. Odozva ľudí, miest a obcí, občianskych, cirkevných a iných združení je veľká. Konajú sa mnohé stretnutia, prednášky o riešení manželských problémov, romantické a tanečné večery, koncerty a iné programy pre manželov.
Myšlienka NTM na Slovensku vychádza z medzinárodnej iniciatívy rovnakého zamerania, ktorá sa zrodila vo Veľkej Británii v roku 1997. V súčasnosti sa týždne manželstva konajú aj v Česku či Maďarsku a iných európskych krajinách, ako i v USA a v Austrálii.

Zdroj: TASR

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM