Monika Vengrínová Rôzne

V Poprade budeme svedkami nevšedného sprievodu: Do ulíc vyjdú šatkujúci rodičia!

Aj vy patríte k milujúcim rodičom bábätiek a batoliat, ktoré chcete mať neustále pri sebe, pokiaľ možno čo najbližšie? Potom čítajte ďalej o sprievode, ktorý spojí mamy a otcov na celom Slovensku. Konať sa bude i v Poprade a celonárodný na Štrbskom Plese. O čo ide?

Ilustračný obrázok k článku V Poprade budeme svedkami nevšedného sprievodu: Do ulíc vyjdú šatkujúci rodičia!
Foto: Monika Vengrínová / Zdroj: Dnes24.sk

Prvý sprievod šatkujúcich rodičov sa konal pred dvoma rokmi u našich susedov v Spišskej Novej Vsi. Tento rok podujatie ale nabralo obrie rozmery a do akcie sa zapojí viac ako 32 miest z celého Slovenska, vrátane Popradu.

„Veľmi sa tešíme, že sa svetová oslava nosenia detičiek po niekoľkých rokoch fungovania v okolitých krajinách dostala aj k nám na Slovensko a môžeme byť jej súčasťou.“ Vysvetľuje celoslovenská koordinátorka Medzinárodného týždňa nosenia detí Gabriela Cabanová s tým, že mottom tohto ročníka je „Objím svoj svet“, ktoré vyjadruje podstatu nosenia, nakoľko pri ňom objímame svoje deti, ktoré sú našim svetom i spoluprácu, ktorá zjednotila a teda objala celé Slovensko.

Táto akcia sa koná na celom svete vždy začiatkom októbra a jej cieľom je zvýšiť povedomie o nosení detičiek, edukovať ľudí v tomto smere a spolone osláviť radosť z nosenia.

V Poprade sa sprievod nosiacich rodičov bude konať v utorok 6.októbra o 15:30 spred Podtatranského múzea, pričom sprievod ukončí beseda o nosení detí, dojčení, bezplienkovej komunikačnej metóde a kontaktnom rodičovstve. V stredu o 15:30 sa uskutoční kurz nosenia detí a viazania babyšatiek v Materskom centre Bambino, ktorý bude viesť lektorka Barbora Vajová a Medzinárodný týždeň nosenia detí vyvrcholí v sobotu 10.októbra na Štrbskom Plese.

Tu sa rodičia z celého Slovenska stretnú v rámci túry nosiacich rodičov do Tatier, ktorí spoločne prejdú po červenej turistickej značke zo Štrbského Plesa na Popradské pleso. Zraz bude o 9:00 hodine na centrálnom parkovisku na Štrbskom Plese.

foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM