Marcel Mojžiš Správy

V Poprade je vyhlásená mimoriadna situácia, pod Tatry smeruje špeciálna technika!

Víchrica, záveje, poľadovica, neprejazdné cesty, blokády áut, kamiónov... Situácia kvôli nepriazni počasia je vážna!

Ilustračný obrázok k článku V Poprade je vyhlásená mimoriadna situácia, pod Tatry smeruje špeciálna technika!
Zdroj: TASR

Diaľnica D1 medzi Popradom a Jánovcami je uzavretá. Je tu zablokovaných viac ako 40 kamiónov, autobusov a osobných áut. Na uzavretom úseku diaľnice D1 Matejovce – Jánovce vyčíňa víchrica, tvoria sa záveje a poľadovica a miestami je nulová viditeľnosť. Polícia odkláňa dopravu na cestu I/18. Aj tá je prejazdná len pre osobnú dopravu.

Krízový štáb obvodu Poprad vyhlásil ráno mimoriadnu situáciu v územnom obvode Poprad, ktorý zahŕňa okresy Poprad a Levoča. Agentúru SITA informoval vedúci odboru civilnej ochrany a krízového riadenia Obvodného úradu v Poprade Marián Hoško.

Už v noci zostala neprejazdná diaľnica D1 medzi Popradom a Jánovcami, kde uviazli nielen vodiči kamiónov, ale aj autobusy a osobné autá. Podľa Hoška sa podarilo z diaľnice dostať osobné autá. Krízový štáb v Poprade je pripravený v prípade zhoršenia situácie na hlavnom cestnom ťahu I/18 vyhlásiť zákaz prepravy kamiónov.

Zo Žiliny smeruje pod Tatry špeciálna technika, ktorá by mala pomôcť uvoľniť z diaľnice aj zapadnuté nákladné autá. Okrem diaľnice je komplikovaná situácia aj v obci Ždiar. Tu je neprejazdná cesta k hraničnému priechodu v Tatranskej Javorine, neprejazdné sú aj viaceré miestne komunikácie v obci.

Preprava medzi Štrbským plesom a Vyšnými Hágmi momentálne už nie je možná ani prostredníctvom autobusovej dopravy. Na Ceste slobody v úseku od Podbanského až po Vyšné Hágy je silná víchrica.

V dôsledku silného vetra popadalo na cestu viacero stromov, tie poškodili aj električkové trakčné vedenie. Spadnutý strom zneprejazdnil aj cestu od Vyšných Hágov v smere na Štôlu.

Nepriaznivo to vyzerá aj v osade Úsvit pri Hozelci, kde sa dá dostať len s veľkými problémami.

Foto: ilustračné

V Poprade je vyhlásená mimoriadna situácia, pod Tatry smeruje špeciálna technika
7
Galéria
Zdroj: TASR
Zdroj: Webnoviny.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM