Peter Handzuš Rôzne

V Poprade kontajnery nesmrdia. Dezinfikujú ich

Poznáte ten kyslo-hnilobný zápach kontajnerov v lete? V Poprade si obyvatelia oproti iným mestám od takéhoto smradu odvykli. Raz mesačne ich veľké kontajnery prejdú dezinfekciou.

Počas leta, od júna do septembra, sa v Poprade čistia a dezinfikujú veľké kontajnery pri bytových domoch. Podľa šéfa popradského Brantnera Ondreja Korenka prejde takouto dezinfekciou cez leto každý veľký kontajner raz mesačne. Kontajnery pri rodinných domoch sa čistia dvakrát ročne.

Poniektorí obyvatelia Popradu tvrdia, že žiadne dezinfekčné auto u nich na sídlisku nevideli. Je to preto, že čistiace auto je na nerozoznanie od toho, ktoré len komunálny odpad zbiera. Čistiaca technológia je zabudovaná vo vnútri a čistenie prebieha po vysypaní odpadu.

Popradské čistiace auto si už privyrábalo dezinfekciou kontajnerov v Spišskej Novej Vsi a Martine.

Viac o procese čistenia a dezinfekcie hovorí Ondrej Korenko vo videospráve.

O tom, že sa v Poprade zbiera kuchynský olej, si môžete prečítať [link=http://www­.poprad24.sk/clan­ky?extend.137667_Ne­viete,–co-so-starym-kuchynskym-olejom?-Dajte-ho-do-zberu]TU![/link] Viac o separovaní odpadu v Poprade si môžete prečítať [link=http://www­.poprad24.sk/clan­ky?extend.138091_Po­pradcania-separuju–Za-pol-roka-tisic-ton]TU![/link]

Poprad24 Foto: Peter Handzuš Video: Peter Handzuš

V Poprade kontajnery nesmrdia. Dezinfikujú ich
1
Galéria
kontajnery:cistenie
9
Galéria
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM