Správy

Popradský hotel s TEMNOU minulosťou je na predaj: Po novom bude slúžiť DÔCHODCOM

Známy hotel v Poprade je podľa najnovších informácií už niekoľko mesiacov na predaj. Aj napriek hrôzostrašnej minulosti sa našiel kupec.

Ilustračný obrázok k článku Popradský hotel s TEMNOU minulosťou je na predaj: Po novom bude slúžiť DÔCHODCOM
Zdroj: www.google.com/maps

V Poprade má skončiť svoju činnosť ďalší známy hotel. O tom, že Hotel Gerlach nebude slúžiť turistom, informuje na svojom webe týždenník PLUS 7 DNÍ.

Ešte v októbri zrušil svoju prevádzku hotel s rovnomenným názvom Poprad.

Bol to kedysi v centre mesta štýlový hotel, ktorí bol obľúbení medzi turistami kvôli výhodnej polohe. Nachádza neďaleko autobusovej a vlakovej stanici. Teraz pre týždenník oficiálny vlastník hotela Gerlach podnikateľ Stanislav Chovanec zo spoločnosť RetroTatry potvrdil, že aj toto známe popradské ubytovacie zariadenie sa predáva.

"O tomto rokujeme už od novembra 2021, čiže nemožno povedať, že to prioritne súvisí s energetickou krízou, ktorá by nás položila na kolená. Je pravda, že hotel sme zavreli pre aktuálne ceny elektriny a plynu, ktoré sa nám zvýšili šesť – až sedemnásobne, no hotel by sme predali aj bez toho,“ vysvetlil Stanislav Chovanec.

Temná minulosť

Nádejný kupca už má s objektom svoje plány.

"Chcel by z neho urobiť zariadenie pre seniorov, ktorých je nedostatok,“ približuje Chovanec. Hotel je však známy aj tým, že sa tam konali s temnou minulosťou kvôli rôznym schôdzkam slovenských mafiánov. Ako spomína PLUS 7 DNÍ, práve v priestoroch hotela malo prísť k ohavnej vražde.

„V marci 1997 tam o život prišiel bývalý policajt Gustáv Slivenský. Mafia mu mala odrezať hlavu. Černákovci ju potom položili na kapotu auta na popradskom parkovisku a na ňu ešte nasadili policajnú čiapku, aby bolo všetkým jasné, o čo ide,“ dodal na záver týždenník k okamihom, ktoré pred 26. rokmi hýbali Slovenskom.

Ďalšie zaujímavosti zo siete Dnes24:

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM