Martin Sýkora Krimi

V Poprade - Matejovciach v stredu horelo: Dom pri námestí ľahol popolom

Popradskí hasiči majú za sebou náročnú noc a rovnako náročné stredajšie dopoludnie. Pri matejovskom námestí horel dom, z ktorého ostali len trosky.

Ilustračný obrázok k článku V Poprade - Matejovciach v stredu horelo: Dom pri námestí ľahol popolom
Foto: Peter Handzuš

Hasiči z Popradu a Kežmarku v stredu (21.2.) zasahovali pri požiari rodinného domu v popradskej mestskej časti Matejovce. Z operačného strediska Krajského riaditeľstva Hasičského a záchranného zboru v Prešove informovali, že horí dom v radovej zástavbe na Matejovskom námestí.

„Máme za sebou náročnú noc. Hodinu po polnoci nám bol hlásený požiar rodinného domu. Na mieste zasahovalo 6 kusov hasičskej techniky a 15 hasičov,“ informoval na mieste veliteľ zásahu Vladimír Suržin z popradskej posádky Hasičského a záchranného zboru (HaZZ).

Nepotvrdené informácie hovorili o tom, že sa na mieste nachádza jedna osoba. „Po prioritných úkonoch sme začali miesto prehľadávať s tým, či sa v objekte nenachádzajú nejaké osoby, čo sa zatiaľ našťastie nepotvrdilo,“ dodal Suržin. Požiar sa likvidoval ešte v dopoludňajších hodinách. „Ostali len obvodové múry. Pri požiari sa nikto nezranil a predbežná škoda bola vyčíslená na 15 000 eur. Udalosť sme mali nahlásenú o 1:20 hod. v noci a požiar sa podarilo zlikvidovať krátko po 9. hodine. Vedľa sa nachádzal ďalší dom, ktorý sa podarilo pred ohňom uchrániť,“ priblížil operačný dôstojník KR HaZZ. Príčiny a okolnosti vzniku požiaru sú v štádiu vyšetrovania.

Zhorený dom v Matejovciach
14
Galéria
Foto: Peter Handzuš
Zdroj: poprad.dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM