Samospráva

V Poprade ocenia naj učiteľov: Mesto prezradilo chystanú novinku!

Aj v tomto roku sa obyvatelia Popradu dozvedia mená najlepších učiteľov mesta. Samospráva opäť po roku pripravila anketu Naj pedagóg 2016. A dôjde aj na novinku.

Ilustračný obrázok k článku V Poprade ocenia naj učiteľov: Mesto prezradilo chystanú novinku!
Zdroj: TASR

Pri príležitosti Dňa učiteľov plánuje vedenie mesta oceniť najaktívnejších a najúspešnejších zamestnancov v oblasti školstva v Poprade. Novinkou v porovnaní s predchádzajúcim ročníkom je aj zapojenie stredných škôl.

„Cieľom ankety je nielen vyzdvihnúť prácu a poslanie pedagógov, ale tiež symbolická snaha spájať školy, ktoré sa starajú o popradské deti. Školstvu venujeme maximálnu pozornosť a táto anketa je len jednou z foriem, ako dať školám najavo, aké dôležité sú pre ďalší rozvoj nášho mesta,“ uviedol prvý viceprimátor Popradu Igor Wzoš.

Školy môžu nominovať do ankety svojich zamestnancov v troch kategóriách. Podľa komunikačného manažéra mesta Poprad Mariána Galajdu prvou kategóriou je akčný – tvorivý pedagogický zamestnanec, druhou učiteľ s mimoriadnymi výsledkami a treťou zaslúžilý učiteľ.

„Každá škola môže nominovať do jednotlivých kategórií maximálne jedného pedagóga. Riaditelia škôl môžu zaslať spracované nominácie s najúspešnejšími pedagógmi oddeleniu školstva, mládeže a športu Mestského úradu v Poprade najneskôr do 16.3.2016 na adresu najpedagog@poprad.sk,“ uviedol Galajda. Odborná porota z predložených návrhov určí víťazov v jednotlivých kategóriách. Najlepšieho pedagóga bude môcť vybrať aj verejnosť. Slávnostné vyhlásenie výsledkov ankety sa uskutoční 1. apríla počas galavečera pri príležitosti Dňa učiteľov v Dome kultúry v Poprade.

Foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM