Ľubomír Hudačko Správy

V Poprade onedlho odštartuje Rallye Tatry: Chystá sa aj autogramiáda, prídu známe mená

Jubilejný 50. ročník obľúbeného podujatia štartuje už vo štvrtok. Pozvanie na autogramiádu prijal aj zjazdový lyžiar Adam Žampa.

Ilustračný obrázok k článku V Poprade onedlho odštartuje Rallye Tatry: Chystá sa aj autogramiáda, prídu známe mená
Foto: Peter Handzuš

Vôňa benzínu a zvuk rozzúrených motorov, adrenalínový zážitok pre všetkých milovníkov rallye sa blíži. Slovakia Rallye Tatry začína už vo štvrtok 25. mája a potrvá do soboty 27. mája.

„Máme takmer stovku prihlásených slovenských posádok, čo je v porovnaní s predchádzajúcimi rokmi neskutočný počet. To nás veľmi teší, ale na druhej strane nás prekvapil nezáujem zahraničných posádok. Tento rok sa nám prihlásili len štyri české posádky, zatiaľ čo napríklad z Poľska alebo Maďarska nepríde nikto. Kalendár rally je v okolitých krajinách veľmi zaplnený. Napríklad termínový posun šotolinového Rajdu Polski týždeň pred nami nám odlákal kvalitné posádky z Poľska,“ reagoval na webe Rally Tatry Stanislav Hanzeli, predseda organizačného výboru a riaditeľ Petroltrans Slovakia Rallye Tatry.

Hodnotný motoristický šport sa dá očakávať v slabších objemových triedach, kde sa fanúšikovia rally športu pozdĺž tratí rýchlostných skúšok rozhodne nebudú nudiť.

Žampovci aj Svitana

V posledný májový víkend burácaním rýchlych áut a silných motorov ožije tiež OC Forum.

Tesne pred štartom preteku prebehne v piatok 26. mája o 16.30 hodine pre fanúšikov autogramiáda vybraných posádok jubilejného päťdesiateho ročníka.

Pozvanie mimo iných prijali zjazdový lyžiar Adam Žampa alebo kapitán hokejového extraligového tímu Kamzíkov, útočník Patrik Svitana.

archívne foto

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM