Správy Samospráva

V Poprade otvorili veľkokapacitné očkovacie centrum: Prečo zrejme nevyužijú celú kapacitu?

Do priestorov Strednej priemyselnej školy (SOŠ) technickej na Kukučínovej ulici sa prišli v sobotu očkovať nielen ľudia žijúci v Prešovskom či Košickom samosprávnom kraji.

Ilustračný obrázok k článku V Poprade otvorili veľkokapacitné očkovacie centrum: Prečo zrejme nevyužijú celú kapacitu?
Zdroj: EASYFOTO TASR - Lukáš Mužla

V Poprade v sobotu otvorili veľkokapacitné očkovacie centrum (VKOC), proti ochoreniu COVID-19 by chceli zaočkovať 1 000 ľudí. Je však možné, že kvôli komplikáciám pri registrovaní sa záujemcov túto kapacitu nevyužijú. Na brífingu to uviedol vedúci odboru zdravotníctva Prešovského samosprávneho kraja (PSK) Jozef Tekáč.

Stovky nezaočkujú

„Kapacita tohto vakcinačného centra pravdepodobne nebude dnes využitá tak, ako bola nachystaná. Odhadujeme, že pravdepodobne 250 až 300 ľudí, ktorých sme ešte mohli zaočkovať, zaočkovaní nebudú, pretože sa nevedeli zaregistrovať,“ povedal s tým, že stornovanie registrácií nezaznamenali. Pripomenul, že vakcíny možno skladovať niekoľko mesiacov pri teplote dva až osem stupňov Celzia.

Predseda PSK Milan Majerský spresnil, že problémy spôsobil výpadok registračného systému. Využiť chcú však všetky vakcíny. „Povolávame ľudí od 60 do 70 rokov tak, aby sme splnili vyhlášku Ministerstva zdravotníctva SR,“ uviedol v súvislosti s náhradníkmi.

Rady sa netvorili

Do priestorov Strednej priemyselnej školy (SOŠ) technickej na Kukučínovej ulici v Poprade sa podľa Tekáča prišli v sobotu očkovať nielen ľudia žijúci v PSK či Košickom samosprávnom kraji, ale aj z oblasti Liptova. Dopoludnia sa netvorili dlhé rady.

Okrem Popradu otvoril PSK počas tohto víkendu VKOC aj v Prešove a v Humennom. Celkovo majú k dispozícii viac ako 6-tisíc vakcín. VKOC kraj zabezpečuje materiálne, technicky aj personálne.

PSK chce od 1. apríla spustiť VKOC aj v Bardejove a v Starej Ľubovni. Rovnako od apríla by sa malo v Poprade a Humennom očkovať počas celého víkendu.

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Hl. foto: ilustračné

Prečítajte si tiež

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM